HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD topçu birlikleri Musul'da ilk defa IŞİD hedeflerini vurmaya başladı

Irak'ta terör örgütü IŞİD'in elinde tuttuğu Musul kentinin doğusunda konuşlanan ABD ordusuna bağlı topçu birliklerinin ilk defa IŞİD hedeflerini vurmaya başladığı bildirildi.

ABD topçu birlikleri Musul'da ilk defa IŞİD hedeflerini vurmaya başladı

Musul kent merkezindeki yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alan Başika Cephesi'ndeki Peşmerge Komutanı Ömer Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başika'da konuşlanan ABD'li askerler, bölgeye geldikten sonra ilk defa IŞİD hedeflerini obüs atışlarıyla vurdu." ifadelerini kullandı.

ABD'ye ait topçu birliklerin kısa bir süre önce Başika Cephesi'nde kamp kurduğunu hatırlatan Hüseyin, "ABD'li askerler, obüs atışlarıya kent merkezine yakın hedefleri vurmaya devam edecek." dedi. Hüseyin, IŞİD hedeflerinin obüs atışlarıyla vurulmasından hemen sonra, uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da militanların konuşlandığı bölgeleri bombaladığını söyledi.

Uluslararası koalisyon güçlerinin bölgeyi bombalamasından sonra, IŞİD militanlarının uçakların görüş açısını kapatmak için lastik yakmaka başladığını aktaran Hüseyin, "Kent çevresinde kazılan hendeklere doldurulan ham petrolü de yakmaya başladılar." diye konuştu.

Başika dağında konuşlanan ABD topçu birlikleri Musul kent merkezinden yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alıyor. Söz konusu bölgede "Ninova Bekçileri"ni eğiten Türk askerleri de bulunuyor.

Musul'a hava harekatı

ABD ve Fransa Musul'un doğusundaki IŞİD hedeflerini vuruyor.

Pentagon: Musul Operasyonu henüz tam olarak başlamadı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak’ta terör örgütü DEAŞ’ın elinde tuttuğu Musul kentinin kurtarılmasına ilişkin operasyonun henüz topyekün başlamadığını belirtti.

Pentagon yetkilisi, AA muhabirinin Musul’un örgütün elinden alınmasına yönelik askeri operasyonun başlayıp başlamadığına ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, “Topyekün saldırı henüz başlamadı.” ifadesini kullandı.

Yetkili, operasyonun kısmen de olsa başlayıp başlamadığını ise “Bunu size teyit edemem.” şeklinde yanıtladı.

Öte yandan sosyal paylaşım platformlarında Musul operasyonunun başladığına dair birçok bilgi yer alıyordu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da söz konusu bilgilerin doğru olmadığını kaydetti.
CENTCOM’un AA’nın sorusu üzerine yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Musul operasyonuna ilişkin olduğu iddia edilen bir planın Twitter’da paylaşıldığını biliyoruz. İnternette ve sosyal medyada pek çok yanlış haberler var. Pek çok insan, Musul’un özgürleştirilmesinin nasıl ve ne zaman başlayacağını bildiğini sanıyor. Musul’un özgürleştirilmesi, Irak ordusunun bir planıdır ve Irak hükümetinin DEAŞ’ı kesin olarak yenmek için seçtiği bir zamanda başlayacak.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler