HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD: Türkiye ve Rusya'yla Suriye'yi görüşmek istiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, birkaç gün içerisinde Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Ürdünlü liderlerle Suriye krizini görüşeceğini söyledi. Rusya'dan ise "Amerikalıların teklifinden haberdarız. Üzerinde çalışıyoruz" açıklaması geldi.

ABD: Türkiye ve Rusya'yla Suriye'yi görüşmek istiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, birkaç gün içerisinde Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Ürdünlü liderlerle Suriye krizini görüşeceğini söyledi.

Washington'un "Suriye'de topyekün çöküşün" önüne geçmek için çalıştığını ifade eden Kerry, Madrid temasları sırasında Suriye krizinin tüm bölgeyi etkisi altına almasını önlemek için liderlerle temasa geçeceğini söyledi.

Kerry'nin açıklamalarının ardından Moskova'dan da yanıt geldi. Rus Interfax haber ajansına konuşan bir Kremlin yetkilisi, "Amerikalıların teklifinden haberdarız. Üzerinde çalışıyoruz" dedi.

TIKLAYIN - PUTİN, BAŞBAKANINI REDDEDEN ABD'YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Rusya, ABD'yi Suriye konusunu görüşmekten kaçınmakla suçluyordu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'li yetkilileri Moskova'da kabul etme teklifini Washington'a sunduklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını ifade etmişti.

Putin, Rus yetkililerin Washington'da temaslarda bulunması teklifine de olumsuz yanıt verildiğini belirterek "ABD'li ortaklarımızın doğrudan diyalog kurmayı reddederken nasıl olup da Rusya'nın Suriye'de uluslararası terörizme karşı verdiği mücadeleyi eleştirdiğini anlayamıyorum" demişti ve ABD'yi yapıcı davranmamakla eleştirmişti.

Rusya'nın Suriye hava operasyonları

Moskova'nın 30 Eylül'de başlattığı hava operasyonlarıyla birlikte iki ülke arasındaki gerilim tırmandı. ABD'den gelen açıklamalarda Rusya'nın Suriye'de Beşar Esad yönetimini desteklemek adına attığı adımların ülkedeki istikrarsızlığı artıracağı ifade edildi.

Rus ve Amerikalı askeri yetkililer, her iki ordunun hava kuvvetlerinin de operasyon düzenlediği Suriye'de iletişimsizlikten kaynaklanan sorunlar yaşanmaması için karşılıklı bilgi paylaşımı yapıyor.

Ancak Suriye'de Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı mücadele konusunda ABD ve Rus hava kuvvetlerinin bir işbirliği söz konusu değil.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler