HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'ABD, Türkiye'nin Fethullah Gülen'in geçici olarak tutuklanması talebini değerlendiriyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile masaya yatırdığı önemli gündem maddelerinden biri olan 'Fethullah Gülen'in iadesi' konusunda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan kritik açıklama... Çavuşoğlu, NTV canlı yayınında Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin, ABD'nin geçici tutuklama talebini değerlendirdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmede Fethullah Gülen'in iadesi de konuşuldu. Çavuşoğlu, Gülen'in iadesine kadar olan süreçte idare tedbirler alınmasını talep ettiklerini açıkladı .

"ABD GEÇİCİ TUTUKLAMA TALEBİNİ DEĞERLENDİRİYOR"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NTV canlı yayınında Erdoğan'ın Trump'la görüşmesine ilişkin detayları anlattı. Çavuşoğlu, Gülen'in iadesiyle ilgili yapılan görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Yeni delileri titizlikle inceledikleri söylediler. Bunu bizzat Trump'ın kendisi söyledi. Bizim nihai talebimiz Gülen'in iadesi ancak bu sürece kadar idari tedbirlerin alınmasını istedik. Geçici tutuklama talebini değerlendiriyorlar."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler