HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Türkiye'ye Suriyeliler için 36 milyon dolar daha verecek

ABD'nin 2012'den bu yana, Suriyeliler için Türkiye'ye yaptığı yardım miktarı 415 milyon dolara, tüm ülkelere yaptığı yardım miktarı ise 5.6 milyar dolara ulaşmış olacak.

ABD Türkiye'ye Suriyeliler için 36 milyon dolar daha verecek

ABD Türkiye'ye Suriyeli göçmenlerin insani ve toplumsal ihtiyaçlarının bir bölümünün karşılanmasına yardımcı olmak üzere 36 milyon dolar daha verecek. ABD'nin Türkiye'ye yardımı böylece toplamda 415 milyon doları bulacak. ABD'nin aynı kalemde tüm ülkelere yaptığı genel yardımın tutarı ise 5.6 milyar dolara ulaşmış olacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı John Kerry Suriye'deki savaş nedeniyle oluşan insani krizden etkilenen Suriyelilere 439 milyon dolar daha yardım yapılacığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Bu yeni fon krizin başlangıcından bu yana çatışmaya verilen karşılığa ABD yardımını 5.6 milyar odlara ulaştırıyor. Yeni açıklama Amerikan halkının cömertliğini yansıtıyor ve ABD'nin daha önce benzeri görülmemiş şiddette ortaya çıkan güçlüğün üzerine gitme taahhüdünü sergiliyor" denildi.

Yeni yardımdan Türkiye7nin ayına 36 milyon dolar düşecek. ABD'nin Türkiye'ye Suriyeli göçmenler dolayısıyla, 2012 yılından bu yana yaptığı yardım 415 milyon dolara çıkmış olacak. ABD açıklamasının Türkiye bölümünde şöyle denildi:

"ABD Türkiye'ye, ülkedeki kent alanlarında ve kamplardaki 2.7 milyondan fazla Suriyeli göçmenin insani ihtiyaçlarıyla korunmalarına yönelik ihtiyaçlarına yönelik yardım yapıyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne yardımlar, Türkiye'deki tüm Suriyeliler'in ülke çapındaki ortak durumlarının değerlendirme çalışmalarını destekliyor, yasal korumaya erişim, daha büyük psikososyal destek ve cinsiyete dayalı şiddetin engellenmesini sağlıyor, çatır, battaniye, mutfak gereçleri imkanı sunuyor, özellikle kırılgan konumdaki göçmenleri hedefliyor ve hükümet yetkililerine teknik destek sunuyor. UNİCEF aracılığıyla yardımlar ek okul yapımını, nitelikli eğitim için öğretmen maaşlarının ödenmesini, okul gereçlerinin alınmasını ve çocuklar için hayat becerilerini öne çıkaran programlar uygulanmasını sağlıyor. Uluslararası Göç Örgütü desteği ise okul ulaşımına, akıl sağlığı desteğine ve barınaklara yöneliyor." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler