HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD vatandaşlığından çıkma kuyruğu

Çocukları ABD vatandaşı olması amacıyla bu ülkede doğun yapan zengin Türklerin yeni vergiler yüzünden "ABD vatandaşlığından çıkma kuyruğu"na girdiği bildiriliyor.

ABD vatandaşlığından çıkma kuyruğu

ABD'de faaliyet gösteren Turkishny sitesine göre, "Amerika'ya kriz geldi, rüzgar tersine döndü, avantajlar dezavantaja dönüştü. Şimdi o zenginler, yeni vergiler yüzünden, 'Eyvah Amerika'da doğurdum' paniğinde! " Haberde şöyle deniliyor:

"Çok değil, bundan 1 sene öncesine kadar zengin Türklerde 'Amerika'da doğum yapmak bir furyaydı. Gazeteler, televizyonlar; 'Doğum için Amerika'ya uçtu' haberlerinden geçilmiyordu. Ancak şimdi rüzgar tersine döndü. 2008'de yaşadığı büyük ekonomik krizden sonra vergi denetimlerinde çok daha hassas davranmaya başlayan 'Sam Amca', geçen yıl yürürlüğe giren FATCA "foreign account tax compliance act" yani yabancı hesaplar vergi uyum yasasıyla diğer ülkelerde yatırım hesabı bulunan vatandaşlarına, hesapların Amerikan Gelir İdaresi'ne (irs) rapor etme zorunluluğu getirdi. "

Buna göre herhangi bir Amerikan vatandaşının Türkiye veya başka ülkelerde elde ettiği gelir üzerinden yüzde 39.6'ya varan oranlarda vergi ile karşı karşıya kalacağı vurgulanan haberde miras vergisinin de "göz korkuttuğu" kaydediliyor.

"Durum böyle olunca, son 10 yıldır 'ABD'de doğum' furyasına katılanlar şimdi mülklerinin derdine düşmüş durumda" deniliyor ve "Çocuğunu vatandaşlıktan çıkarmak için başvuranlar Türk zenginlerin sayısı hiç de az değilmiş" ifadesi de kullanılıyor.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler