HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD vize krizi Türkiye ile ortak operasyonları etkiler mi? Pentagon'dan açıklama

ABD Savunma Bakanlığı Türkiye ve ABD arasındaki diplomatik gerilimin Türkiye içinden yürütülen askeri operasyonları ve Türkiye'deki personeli etkilemediğini belirtti. Pentagon sözcüsü Colonel Robert Manning Bu gelişmelerin operasyonlarımızı ve personelimizi etkilemediğini teyit edebilirim" dedi. Manning, Türkiye'nin yakın bir NATO müttefiki olduğunu ve ABD'nin Türkiye ile ortak ve ayrı askeri operasyonlar düzenlemeye devam edeceğini belirtti."

ABD vize krizi Türkiye ile ortak operasyonları etkiler mi? Pentagon'dan açıklama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Washington-Türkiye hattı arasında yaşanan krize ilişkin yaptığı açıklamada ortak askeri operasyonların etkilenmeyeceğini belirtti. Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR KOALİSYON ORTAĞI VE YAKIN BİR NATO MÜTTEFİKİMİZDİR"

Türkiye ile ABD arasındaki vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınması konusunda Dışişleri Bakanlığı'nın daha detaylı bilgilere sahip olduğunu aktaran Manning, “Türkiye güçlü bir koalisyon ortağı ve yakın bir NATO müttefikimizdir. Bu gelişmelerin oradaki operasyonlarımız ve personelimizi etkilemediğini teyit ediyorum” şeklinde konuştu.

Manning şöyle devam etti:

“İncirlik’te konuşlu Türk Hava Kuvvetleri unsurları, NATO ve koalisyon kapsamındaki önemli rolünü icra etmeye devam ediyor. İncirlik ve Türkiye’nin diğer üslerden yürütülen IŞİD karşıtı operasyonlarımız, Türk müttefiklerimizle yakın koordinasyon ve tam desteği ile devam ediyor. Bizim ortak ve ayrı operasyonlarımız da yine yakından koordinasyonla devam edecek.”


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler