HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de çifte saldırı: 5 ölü, 3 yaralı

ABD’nin Tennessee eyaletine bağlı Chattanooga kentinde silahlı bir saldırgan, iki ayrı askeri merkeze ateş açarak dört askeri öldürdü.

Yarım saat arayla yapılan iki saldırının ardından adının Muhammed Youssef Abdulazeez (Muhammed Yusuf Abdülaziz) olduğu iddia edilen saldırgan da öldürüldü.

Tennessee’de yaşayan Abdulazeez’in Kuveyt kökenli ve ABD vatandaşı olduğu belirtiliyor.

HEDEF ABD ORDUSU

İlk saldırı yerel saatle 10.00 sularında rapor edildi.

Üstü açık bir spor arabayla geldiği belirtilen saldırgan, alışveriş merkezi içindeki ordu alım merkezini otomatik silahla taradı.

Şans eseri burada ölen veya yaralanan olmadı. Daha sonra 10 kilometre mesafedeki Donanma Rezerv Merkezi’ne giden saldırgan burada dört deniz piyadesini öldürdü. Yalnız olduğu tahmin edilen saldırgan üç kişiyi de yaralarken, çıkan çatışmada öldürüldü.

IŞİD YANLISI HESAPTAN DİKKAT ÇEKEN TWEET

Tennessee Doğu Bölgesi Savcısı Bill Killian, “Yerel bir terör saldırısı gibi değerlendiriyoruz” derken, olayın ‘yalnız kurt’ saldırısı olabileceği yorumları yapılıyor.

Radikal İslamcı düşünce yapısına sahip kişilerin, bireysel olarak düzenledikleri saldırılara bu ad veriliyor.

Olayla aynı saatlerde, IŞİD’e yakın bir hesaptan saldırının meydana geldiği Chattanooga, ABD ve IŞİD hashtag’leriyle “Amerikalı köpekler şimdi harikaları göreceksiniz” şeklinde tweet atılması dikkat çekti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler