HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de deprem! Trump'ın damadı da soruşturuluyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile buluşunca Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) soruşturmasına takıldı. Seçim kampanyası döneminde Trump'ın yakın ekibi ile Moskova arasında bir irtibat olup olmadığına odaklanan FBI'ın soruşturması, ilk kez Trump'ın aile üyelerinden birinin adını gündeme getirdi.

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan habere göre Kushner, FBI'ın Rusya soruşturmasına doğrudan dahil edilmeden sadece Rus Büyükelçi ile görüşmeleri kapsamında soruşturuldu.

Buna göre Kushner'n Rus Büyükelçi Kislyak ve bir Rus banka yöneticisi ile geçen yıl aralık ayında yaptığı bazı görüşmeler, FBI'ın karşısına çıktı. Ardından söz konusu randevuları incelemeye başlayan FBI, bu görüşmelerle soruşturma arasında doğrudan bir bağlantı olup olmadığını anlamaya çalıştı.

TRUMP, RUSYA SORUŞTURMASI NEDENİYLE ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

FBI'ın eski patronu James Comey'i 10 Mayıs'ta kovan Trump, Rusya soruşturması nedeniyle zor günler geçiriyor. Trump'ın damadının görüşmelerinin FBI incelemesine alındığının ortaya çıkmasının Beyaz Saray ile FBI arasındaki gerilimi iyice artıracağı yorumları yapılıyor.

Washington'da, FBI Başkanı James Comey'nin ortaya çıkan notlarıyla köşeye sıkışan Trump'ın görevinden azledilebileceği konuşuluyor. Cumhuriyetçi Parti'den de bazı isimler, Trump'ı terk edeceklerinin sinyalini verdi.

ABD'de aylardır bir numaralı gündem maddesi, Rusya'nın 8 Kasım 2016'daki seçimlerde rolünün olup olmadığı. Siber saldırıları FBI ve ABD kongresi soruşturuyor.

Reuters haber ajansı, geçtiğimiz haftalarda servis ettiği bir özel haberde Trump ekibiyle Rusya arasında 18 kez iletişim kurulduğunu duyurmuştu.


En Çok Aranan Haberler