HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de feci tren kazası: 3 ölü, 100 yaralı

ABD'den korkunç bir kaza haberi geldi. New Jersey eyaletine bağlı Hoboken kentinde banliyö treni istasyona çarptı. İlk bilgilere göre, kazada 3 kişi öldü, 100'den fazla insan yaralandı.

ABD'de feci tren kazası: 3 ölü, 100 yaralı

Olay yerine acil müdahale ekipleri sevk edildi. Kazada 1 kişi öldü. Yetkililer yaklaşık 100 kişinin yaralandığını belirtiyor. İstasyon tamamen boşaltıldı.

Kazanın mahiyeti henüz netleşmiş değil. Bölge hastaneleri yaralılar için seferber edildi.

BBC’ye konuşan görgü tanığı Ben Fairclough, trenin tamamıyla raydan çıktığını söyledi.

CNN, Hoboken’ın New York Metropolitan bölgesinin en işlek istasyonlarından biri olduğunu bildirdi.

Hoboken, New York City’ye yaklaşık 11 kilometre mesafede bulunuyor.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre; Tarihi bir eser niteliği taşıyan Hoboken Terminali'nde yaşanan kazada trenin içindeki yolculardan da yaralananların olduğu belirtiliyor.

​Twitter ve sosyal medyadan gelen bilgilerde ise 100'e yakın kişinin yaralandığına dair raporlar geliyor. Görgü tanıkları da olay yerine pek çok ambulansın geldiğini ve kurtarma ekiplerinin de trende sıkışan yolcuları kurtarmaya çalıştığı aktarıldı.

İSTASYON ÇÖKTÜ

Çarpma esnasında trenin ikinci vagonunda bulunan yolculardan Leon Offengenden, trenin istasyona yanaşırken bir türlü yavaşlayamadığına şahit olduğunu belirtti. Kazadan sonra trenden dışarı çıkan Offengenden, istasyonun çarpmanın etkisiyle çöktüğünü, çatıdan kablolar ve suların akmaya başladığını söyledi.

İHA'nı geçtiği habere göre ise; ABD'de banliyö treninin istasyona yaklaştığı sırada raydan çıkarak yolcuların beklediği alana çarpması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybederken 100'den fazla kişi de yaralandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler