HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de iki kişiye IŞİD'e yardım girişimi mahkûmiyeti

ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nde, aralarından biri Türkiye'ye gitmek üzereyken tutuklanan iki kişi, IŞİD'e maddi yardım sağlama girişiminde bulunmaktan mahkûm oldu.

ABD'de iki kişiye IŞİD'e yardım girişimi mahkûmiyeti

ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nde, aralarında biri Türkiye'ye gitmek üzereyken tutuklanan iki kişi, IŞİD'e (Irak Şam İslam Devleti) maddi yardım sağlama girişiminde bulunmaktan mahkûm oldu.

Federal mahkeme, ikisi de 25 yaşında olan Nader Elhuzayel ve Muhanad Badawi hakkında mahkûmiyet kararı verdi.

Bu iki kişi, Elhuzayel'in IŞİD'e katılmak amacıyla Los Angeles'tan Türkiye'ye giden bir uçağa binmeye çalışmas ardından tutuklanmıştı.

Badawi'nin Elhuzayel'e, İstanbul üzerinden İsrail'e giden bir uçuş bileti aldığı belirlendi.

Sosyal medyada IŞİD paylaşımlarıABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre Elhuzayel ve Badawi, sosyal medyada 'şehit olarak ölmek istediklerine dair' paylaşımlarda bulundu.

Savcılar, Badawi'ye ait olduğu düşünülen Facebook hesabından da IŞİD'e katılma niyetini gösteren paylaşımlar yapıldığını söyledi.

Elhuzayel'in Facebook'taki profil fotoğrafında IŞİD bayrağı kullandığı belirtildi.

İkilinin ayrıca, Elhuzayel'in IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi'ye biat ettiğini söylediği bir video hazırladığı aktarıldı.

Elhuzayel, bir grup çalıntı çeki kişisel hesabına aktarıp daha sonra da bunu nakit olarak çekerek dolandırıcılık yapmak suçundan da mahkûm oldu.

Savcılar, çalıntı çeklerin Elhuzayel'in IŞİD'e katılmak için Suriye'ye yapmayı planladığı yolculuğun masrafını çıkartmayı hedeflediğini söyledi.

Badawi ise Elhuzayel'in Türkiye biletini satın almaya maddi destekte bulunmaktan da suçlu bulundu.

Badawi ve Elhuzayel'in 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecekleri belirtiliyor.

Elhuzayel 19 Eylül, Badawi ise 26 Eylül'de mahkemeye çıkacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler