HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de jüriden FKÖ'ye tazminat cezası kararı

New York'ta federal jüri, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve Filistin otoritesini, 2002-2004 arasında İsrail'de gerçekleştirilen "terör saldırıları"ndan sorumlu tutarak tazminat ödemesini kararlaştırdı

İsrail'deki saldırılardan zarar gören ABD vatandaşlarının açtığı davaya ilişkin federal jüri kararını verdi. Buna göre 2002 ile 2004 yılları arasında gerçekleşen 6 "terör saldırısı" nedeniyle FKÖ'yü sorumlu tutan jüri, saldırılarda zarar görenlere veya yakınlarına 218,5 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

Jüri, FKÖ'yü söz konusu saldırıları gerçekleştiren kişi ve gruplara destek vermek, malzeme temin etmek ve saldırıları onaylamakla suçladı.

Savunma avukatları duruşmada, 10 ABD'li ailenin şikayetçi olarak dava açtığı saldırılarla FKÖ'nün ilişkisi ya da desteği olduğuna dair herhangi bir delil olmadığını savunmuştu.

"Antiterörizm" yasasını dayanak göstererek tazminat talep eden aileler, İsrail'de değişik zamanlarda meydana gelen ve 30'dan fazla kişinin ölmesi ile 450 civarında kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda FKÖ'nün de payı olduğunu öne sürmüştü.

Saldırılardan mahkum olan kişilerin El Fetih hükümeti için çalıştıklarını ve maaş aldıklarını gösteren belgeleri mahkemeye sunan davacı avukatları, müvekkillerinin yaralanması ya da bazılarının ölmesinde FKÖ'nün bilinçli olarak sorumluluğu olduğunu savundu.

Daha önceki duruşmalarda bazı mağdurlar İsrail'de tatildeyken maruz kaldıkları saldırılarda yaşadıklarını mahkemeye anlatmıştı.

Geçen yıl benzer suçlamalarla Brooklyn federal jürisi Arab Bank'ı suçlu bulmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler