HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de kamu binalarına bombalı paket

ABD'nin doğusunda bulunan Maryland bölgesinde 2 ayrı kamu binasına yollanan bombalı paketlerin patlaması sonucu 1 kişi yaralandı.

İlk paketin yerel saatle 12.30 civarında Jeffrey Kamu Binasına geldiği, ikinci paketin ise 15 dakika arayla Hanover kentinde bir kamu binasında patladığı bildirildi.

Maryland eyaletinin başkenti Annapolis'te, Maryland parlamentosuna bitişik bir kamu binasına Vali Martin O'Malley adına gelen zarfın alev almasıyla posta işlemleri görevlisi elinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Zarfın açıldığı anda alev aldığı etrafa duman ve kükürt kokusu yaydığı kaydedildi. Patlayan zarfın içeriğinde neler olduğu konusunda incelemelerin başlatıldığı bildirildi.

Zarfları yollayanlar için "Acımasız" kelimesini kullanan Susan Quesenberry yapılanlara anlam veremediğini belirterek bunu her kim yapıyorsa onu gözaltında tutmak gerektiğini belirtti. Quesenberry, " Birine bir şey olmadı fakat birilerine bir şey olsaydı bu kötü olurdu" dedi.

Maryland Eyaleti Eğitim Derneği Genel Müdürü Herman Whitter, olay sırasında Jeffrey binasına çok yakın olan ofisinde çalıştığını belirterek diğer meslektaşlarıyla dördüncü kattaki balkondan olayları izlediklerini belirtti. Whitter, pencereden baktığında önce bir kamyon daha sonra 2 polis görevlisi gördüğünü ifade ederek bombanın korkutucu ve tehlikeli olduğunu vurguladı. Whitter, bu postanın onlara da gelmiş olacağını düşündüğünü ve gerekli önlemleri alacaklarını belirterek bu konuyu aralarında tartışacaklarını belirtti.

Patlama sonucu 1 posta görevlisi yaralanırken ülke genelinde tüm hükümet binalarının posta işlemleri bölümleri alarma geçtiği bildirildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler