HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de kilisede katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD'nin Teksas eyaletinde, kiliseye giren bir kişi insanlara ateş açtı. Son dakika habere göre, yerel yetkililer saldırıda 26 kişinin öldüğünü, 24 kişinin yaralandığını açıkladı. Vurulanlar arasında 2 yaşında bir çocuğun da bulunduğu ifade edildi. Saldırgan aracında ölü bulundu. ABD basını, polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu duyurdu.

ABD'nin Teksas eyaletinde Sutherland Springs bölgesinde silahlı bir kişi, First Baptist Church of Sutherland Springs kilisesine girerek etrafa ateş açtı. Teksas Valisi Gregg Abbot, düzenlediği basın toplantısında, daha önce yerel medyada 27 olarak verilen ölü sayısının 26 olduğunu açıkladı. Saldırıda 24 kişi de yaralandı. Kilisedeki yaralıların ambulans helikopterlerle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Saldırının ise ayin sırasında gerçekleştirildiği açıklandı.

Edinilen bilgilere göre ayin sırasında 2, 4, ve 6 yaşlarında 3 çocuk ve papazın 14 yaşındaki kızı hayatını kaybetti.

Teksas Kamu Güvenliği yetkilisi Freman Martin ise 23 kişinin kilisede, 2 kişinin kilise dışında, 1 kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini söyledi.

SALDIRGAN ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Tamamen siyah renkli giysiler giyen saldırganın üzerinde kurşun geçirmez yelek olduğunu belirten Martin, olay yerinde silahını düşürdükten sonra kaçan saldırganın aracında ölü bulunduğunu, saldırganın ya intihar ettiği ya da olayın ardından kendisini takip eden bir mahalle sakini tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiş olabileceğini ifade etti.

Bu arada saldırganın önce evde ailesini katlettiği, daha sonra kiliseye giderek katliam yaptığı iddia edildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Teksas saldırısını gerçekleştiren kişinin 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğu açıklandı.

2009-2013 YILLARI ARASINDA HAVA KUVVETLERİ'NDE GÖREV YAPMIŞ

Edinilen bilgilere göre saldırganın 2009-2013 yıllarında arasında ABD Hava Kuvvetlerinde görev aldı. Ayrıca saldırganın İncil okulunda kısa sürelik öğretmenlik yaptığı ileri sürüldü.

SALDIRGANIN FOTOĞRAFI DİKKAT ÇEKTİ

Polisin öldürdüğü saldırgan Kelley'in sosyal medya hesabındaki silahlı fotoğrafı dikkat çekti.

TEKSAS POLİSİ UYARDI: EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN

Teksas polisi, vatandaşlara "evlerinizden çıkmayın" uyarısında bulundu.

DONALD TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Trump, "Tanrı, Sutherland Springs'teki insanların yanında olsun. FBI ve savcılar olay yerinde. Olanları Japonya'dan takip ediyorum." dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, bir açıklama yaparak ABD’nin Teksas Eyaleti’nde bir kilisede meydana gelen saldırıyı kınadı.

Açıklamada, "ABD’nin Teksas Eyaleti’nde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz" ifadesine yer verildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ, SALDIRIYI KINADI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yaptığı açıklamayla Teksas'taki saldırıyı kınayarak, "ABD Teksas'taki menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin acısını paylaşıyor; ailelerine, ABD halkına ve ABD'ye taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralılara şifa diliyoruz. Bu menfur saldırıyı, saldırıyı yapanı ve varsa saldırganın arkasındaki güçleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Teröre/şiddete karşı Türkiye, bugüne kadar ABD/uluslararası toplumla sürdürdüğü işbirliği ve dayanışmasını, bundan sonra da sürdürecektir. Hangi dinden olursa olsun mabetlere/ibadet edenlere yapılan saldırılar, insanlığa yapılmış saldırırlardır, insanlık suçudur, kabul edilemez" ifadelerini kullandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler