HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de Kongre binası yakınlarında ateş açıldı

ABD'nin başkenti Washington'da, Kongre binası yakınlarından silah sesleri yükseldi. Bölgedeki tüm idari binalar, giriş çıkışlara kapatıldı. Polis, olay yerinde bulunanları en yakın binalara sığınmaları yönünde uyarıda bulundu. ABD polisi, kongre yakınlarındaki olayın terör bağlantısı olmadığını duyurdu.

Washington'da Kongre binası yakınlarında polis aracına çarpmak üzere olan bir kişi hareketli anların yaşanmasına neden oldu. ABD polisinden yapılan açıklamada, söz konusu kişinin daha sonra da yaya hâldeki diğer polis memurlarını ezmeye kalkıştığı belirtildi.

Olay tam da Kongre yolu üzerindeki Botanik Bahçesi'nin yanında yaşandı. Yetkililer, şoförün aracını polislerin üzerine sürmesi üzerine ateş edildiğini kaydetti. Aracı kullanan kadın şoför gözaltına alındı. Polis ayrıca olayın meydana geldiği Independence Caddesi'ni de kapattı.

AFP'nin haberine göre, polisten yapılan son açıklamada, olayın terör bağlantısı olmadığının düşünüldüğü ifade edildi. 2013 Ekim ayında 34 yaşındaki Miriam Carey Beyaz Saray dışındaki güvenlik bariyerine çarptıktan sonra polisler tarafından vurularak öldürülmüştü.


En Çok Aranan Haberler