HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de öldürülen Türk gencin katili suçlu bulundu

ABD’ye giden Türk değişim öğrencisi Diren Dede’yi öldüren kişi suçlu bulundu.

ABD'de öldürülen Türk gencin katili suçlu bulundu

Nisan ayında Amerika'nın Montana eyaleti Missoula şehrinde Türk genci Diren Dede'yi öldüren Markus Hendrik Kaarma mahkeme jürisinin 13 saatlik toplantısının ardından suçlu bulundu.

Nisan ayında ABD'ye İngilizce öğrenmek amacıyla giden 17 yaşındaki Diren Dede izinsiz olarak garajına girdiği Markus Hendrik Kaarma tarafından öldürülmüş, Kaarma ise kefaletle serbest bırakılmıştı.

Missoula kentinde iki hafta önce başlayan mahkemenin son oturumundan sonra yapılan 13 saatlik toplantıda, Diren'i öldüren Markus Hendrik Kaarma'nın taammüden cinayet işlediği kanaatine varıldı. Sekizi kadın dördü erkek olan mahkeme jürisi iki hafta içinde bütün delilleri ve şahitlerin ifadelerini titizlikle değerlendirdikten sonra bu sonuca vardıklarını belirterek Yargıç McLean, Markus Hendrik Kaarma'ı adam öldürmekten suçlu bulduğunu açıkladı.

Jüri, pompalı tüfekle üç el ateş eden Kaarma’nın, aradan bir süre geçtikten sonra yaralı olan Dede’yi dördüncü kez başından vurduğu sonucuna ulaştı. Jüri, Kaarma'nın evini ve ailesini korumak için silah kullanma hakkı olsa da son atışı sadece öldürmek amacıyla yaptığına karar verdi.

En az 10 yıl hapis cezası alması beklenen Kaarma'nın hakkındaki nihai kararın 11 Şubat'ta kesinlik kazanacağını ifade edildi. Çok sayıda yerli ve yabancı medya mensubunun takip ettiği mahkemeye Diren'in arkadaşlarının yanı sıra Almanya'nın San Francisco Başkonsolosu da katıldı.

Oğullarının suçsuz olduğuna sevinen Celal ve annesi Gülçin Diren, adaletin tecelli etmesinden dolayı sevinçli olduklarını belirterek, "Hiçbir karar oğlumuzu geri getiremeyeceğini biliyoruz. Fakat hem ölmesi hem de mahkemede suçlu bulunması bizi bir kaz daha yaralardı. İki hafta boyuncu büyük bir sıkıntı yaşadık. Oğlumuzun öldürülüş anını ve hayır hayır çığlıklarını unutamayacağız. Mahkemenin kararı bizi biraz olsun rahatlattı” açıklamalarını yaptılar.

Diren'in ABD'deki futbol antrenörü Jay Bostrom da karardan duyduğu sevinci, "Sanığı artık sokaklarda özgürce dolaşırken görmeyeceğim için memnunum" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler