HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de üniversitede silahlı saldırı

ABD'nin Seattle kentindeki bir Hıristiyan üniversitesinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda en az bir kişi hayatını kaybetti.

ABD'de üniversitede silahlı saldırı

Seattle polisinin yaptığı açıklamada, Seattle Pacific Üniversitesi'nde gerçekleştirilen silahlı saldırıda, en az bir kişinin hayatını kaybettiği, biri ağır üç kişinin yaralandığı belirtildi.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, 26 yaşındaki saldırgan, silahını doldurmaya çalışırken çevredeki öğrencilerce etkisiz hale getirildikten sonra polis tarafından tutuklandı.

Açıklamada, üniversitenin bilim ve mühendislik binasında meydana gelen olayın ardından, Harborview hastanesine kaldırılan 20 yaşlarındaki bir erkeğin hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırıda yaralanan ve hayati tehlikesi olan 20 yaşlarında bir kadının ameliyata alındığı, 24 ile 22 yaşlarındaki diğer yaralıların ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı ifade edildi.

Saldırının ardından basın toplantısı düzenleyen Seattle Belediye Başkanı Ed Murray, “Silahlı şiddet Seattle'a yeniden geldi. Bu yeniden, Seattle için ve Amerika için trajik bir andır” açıklamasında bulundu.

Seattle'da iki yıl önce, üniversite bölgesindeki bir kafede düzenlenen bir başka saldırıda ise saldırgan ve beş kişi hayatını kaybetmişti.

Seattle'a yaklaşık yedi kilometre uzaklıktaki Hristiyan okulu Seattle Pacific Üniversitesi'nde, 4 bin civarında öğrenci eğitim görüyor. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler