HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de yolsuzluk skandalı: Hediye ve borç para

Eski Virginia Valisi Bob McDonnell ve eşi hakkında süren yolsuzluk skandalının en önemli tanığı olan iş adamı, iş hayatında kolaylık sağlama vaatleri karşılığında kendisinden hediye ve borç para taleplerinde bulunulduğunu söyledi.

ABD'de yolsuzluk skandalı: Hediye ve borç para

Eski Virginia Valisi Bob McDonnell ve eşi Maureen hakkında süren yolsuzluk skandalının en önemli tanığı iş adamı Jonnie Williams, Maureen McDonnell'ın, kendisine iş hayatında kolaylık sağlama karşılığında "hediye ve borç para taleplerinde" bulunduğunu söyledi.

Mahkeme savcısı, Jonnie Williams'ın Bob ve Maureen McDonnell'a toplam 165 bin dolar tutarında hediye ve para verdiğini bildirdi.

Eski vali McDonnell ise yolsuzluk yaptığı iddialarını reddediyor. McDonnell, evliliğinin kötü gittiğini ve eşinin Jonnie Williams'a "tutulmuş" olduğunu savunuyor.

Dünkü duruşmada iş adamı Williams, McDonnell çiftine hediyeler almasının hatalı bir hareket olduğunu belirtti.

Star Scientific adlı vitamin şirketinin başkanı olan Jonnie Williams, "Maureen McDonnell'a istediği 6 bin dolarlık Rolex saati almam, kendi adıma hatalı bir hareketti. İhtiyaç duyduğum yardımı elde etmek için bu tür şeyler almamalıydım." dedi.

İş adamı, McDonnells çiftiyle dostluğu olduğunu ise reddetti.

Savılık makamı, McDonnell'ın mali yardıma ihtiyaç duyduğunu ve Jonnie Williams'a eyalet yetkilileriyle toplantılar ayarlayarak karşılığında iş adamından bedava tatiller ve nakit para aldığını öne sürdü.

Eski vali McDonnell ise, Williams'a, Virginialı herhangi bir iş adamına yapacağı desteği verdiğini savunmakta.

Çarşamba günkü oturumda da, Williams, Maureen McDonnell'ın, kendisini eşiyle buluşturmak için para talep ettiğini ve pahalı alışverişlerini karşılamasını istediğini söylemişti.

Savcının dokunulmazlık verdiği Williams, eski valinin eşine nakit para vermeden önce, daima Bob McDonnell'ı durumdan haberdar ettiğini ve eski valinin de gösterdiği cömertlik için kendisine teşekkür ettiğini belirtti.

Bir dönemde Cumhuriyetçi Parti içinde, ülke çapında yüksek mevkiye yükselmeyi hedefleyen, yükselen yıldızlarından biri olarak görülen Bob McDonnell, Ocak ayında görev süresinin sonunda, itibarını kaybetmiş olarak görevinden ayrılmış ve ikinci dönem için aday olması yasaklanmıştı.

McDonell'ın yerine Demokrat Parti'den Terry McAuliffe seçilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler