HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'deki Türk seçmenler sandığa gitti

ABD'de yaşayan 90 bin civarındaki Türk seçmen, Cumartesi sabahından itibaren oy kullanmaya başladı.

ABD'de yaşayan Türkler, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimi için New York, Washington, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston ve Miami olmak üzere toplam 7 kentte oy kullanmaya başladı.

New York'ta yerel saat ile sabah 10.00'da başlayan oy işlemleri için New York'ta üç sandık kuruldu. ABD'deki yasayan yaklaşık 90 bin seçmenin çoğunluğu New York Başkonsolosluğu'na kayıtlı. New York'ta toplam 34 bin 757 seçmen için hafta içi iki, hafta sonları da üç sandıkta oylarını kullanabilecek.

Ayrıca, Washington Büyükelçiliği'ne bağlı 14 bin, Los Angeles Konsolosluğu'na kayıtlı 15 bin, Chicago Başkonsolosluğu'nda oy kullanacak 9 bin, Houston Başkonsolosluğu'na kayıtlı 6 bin ve Boston Başkonsolosluğu'nda oy verecek 5 bin 500 seçmen 31Mayis günü yerel saat ile 19.00'a kadar oy kullanabilecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği 31 Mayıs tarihine kadar saat 10.00 ile 19.00 arasında oy kullanabilecek seçmenlerin geçen yılki cumhurbaşkanı seçiminde olduğu gibi randevu almalarına gerek duyulmuyor.

ABD'de ikamet edip, seçimler sırasında Türkiye'de bulunan Türkler ise gümrük kapılarında veya havaalanlarında sandık başına gidebilecek. Bu noktalarda oy kullanmayanlar ise gittikleri yerde YSK'nın listesinde yer alan kendilerine en yakın gümrük kapılarında da oy kullanabilecek.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler