HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'den camiye hava saldırısı: Onlarca ölü ve yaralı

ABD'nin Suriye'de bir camiye düzenlediği hava saldırısında onlarca kişi öldü ve yaralandı.

ABD hava kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeybatısında yer alan bir camiye düzenlediği hava saldırısında yerel kaynaklara göre en az 75 kişi öldü, çok sayıda kişi ise yaralandı.

Suriye'nin İdlip-Halep şehirleri arasında yer alan bölgede bulunan camiye yapılan saldırıda 75 kişinin öldüğü, 90 kişinin ise yaralandığı ifade ediliyor.

Saldırının Rus hava gücü tarafından düzenlendiği iddia edilmişti, ancak bölgeden gelen fotoğraflarda, saldırıda kullanılan füzelerin ABD'de üretildiği ortaya çıktı. Bu durum saldırının ABD hava kuvvetleri tarafından düzenlenmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.

Al Masdar News haber sitesinde yer alan haberde, saldırının yapıldığı camide 300 kişinin olduğu tahmin ediliyor. En az 75 kişinin öldüğü camide, 90 kişinin de yaralandığı bildirildi. Kayıpların artmasından endişe edildiği gelen bilgiler arasında.

Caminin arka tarafında bulunan iki odası hedef alındı. Caminin ön tarafında bulunan bölüm yıkılmadı.

ABD'den doğrulama

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD hava kuvvetlerinin, camiye yapılan ve çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı İdlip bölgesinde hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.

Sputnik haber ajansına açıklama yapan CENTCOM Sözcüsü Andy Stephens yaptığı açıklamada, İdlip bölgesinde hava operasyonunun düzenlendiğini söyledi. Stephens, düzenlenen operasyonla ilgili ayrıntı olmadığını sözlerine ekledi.

Çeviri: Özkan Randa

Mynet.com Haber Editörü

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler