HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'den Kuzey Kore füze denemesi açıklaması: Bin kilometre uçtu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kuzey Kore’nin fırlattığı füzenin bin kilometre menzile ulaşmasından dolayı kıtalar arası balistik füze olduğu değerlendirmesi yaptıklarını bildirdi. Pentagon sözcüsü Davis, “Füze Mupyong-ni’den fırlatıldı ve Japon Denizi’ne düşmeden önce bin kilometre uçtu." dedi. Rus ordusunun açıklamasında ise füzenin kat ettiği mesafenin 732 kilometre olduğu iddia edildi.

Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin doğu yakası yerel saatiyle 10.41’de Kuzey Kore’nin kıtalar arası balistik füze fırlattığı ifade edildi.

BİN KİLOMETRE UÇTU

Davis, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Füze Mupyong-ni’den fırlatıldı ve Japon Denizi’ne düşmeden önce bin kilometre uçtu. Detaylı bir değerlendirme için kurumlar arası çalışmamız devam ediyor. Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığı (NORAD), Kuzey Kore’nin fırlattığı füzenin Kuzey Amerika için tehdit oluşturmadığını tespit etti.”

ABD’nin tehditlere karşı Güney Kore ve Japonya’nın yanında olduğunu belirten Davis, ABD’nin Kuzey Kore'den gelecek füze tehdidine karşı kendini korumaya hazır olduğunu vurguladı.

Rus ordusunun açıklamasında ise füzenin kat ettiği mesafenin 732 km olduğu iddia edildi.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, yazılı açıklamasında, Kuzey Kore'nin yeni füze denemesi gerçekleştirmesini değerlendirdi.

Söz konusu denemeyi tehlikeli bir faaliyet olarak nitelendiren Trump, şunları kaydetti:

"ABD bu denemeyi kınıyor ve rejimin bu testlerin, bu silahların Kuzey Kore’nin güvenliğini güvence altına aldığı iddialarını reddediyor. Gerçekte tam tersi bir etkileri var. Bu silahlar dünyayı tehdit etmekle Kuzey Kore’yi daha da izole ediyor, ekonomisini zayıflatıyor ve halkını mağdur ediyor. ABD, Amerikan topraklarını ve bölgedeki müttefiklerimizi korumak için gerekli adımları atacaktır.”

JAPONYA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Japonya Başbakanı Şinzo Abe de gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin bir balistik füze denemesi daha yaptığını bildirmiş ve füzenin Japonya’nın ekonomik amaçla kullanılmayan sularına düştüğünü ifade etmişti.

Başbakan Abe, gazetecilere yaptığı açıklamada, " Kuzey Kore'nin yine bir füze fırlattığı ve füzenin muhtemelen (Japonya'nın) ekonomik amaçla kullanılmayan sularına düştüğü haberini aldım." dedi.

Abe, fırlatmanın analiz edildiğini ve Ulusal Güvenlik Konseyini toplantıya çağırdığını kaydetti.

Amerikan medyasına yansıyan bazı haberlerde, füzenin Japon Hakkaido Adası'nın 88 deniz mili açığına düştüğü belirtildi. (AA)


En Çok Aranan Haberler