HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'den PYD'ye silah yardımı

ABD tarafından PYD'ye çok sayıda silah gönderildi. ABD askerlerinin konvoy halinde götürdüğü silahlar, PYD'nin Suriye'nin Rakka kentinde bulunan IŞİD terör örgütüne sadece dört kilometre mesafede olduğu bölgeye götürüldü. ABD PYD'ye yapacağı ve daha önce onaylandığı ifade edilen silah yardımını başlattı. Silahlar, Irak üzerinden Kamışlı'ya nakledildi. Oradan da, IŞİD'in kalesi olan Rakka'ya götürüldü.

ABD'den PYD'ye silah yardımı

Al Masdar News'te yer alan habere göre, silahların, PYD'nin IŞİD terör örgütünün bulunduğu bölgenin sadece dört kilometre uzağında bulunan, Rakka'nın kırsal kesiminde yer alan mevziye gönderildiği belirtildi.

Silahların yanı sıra askeri araçların da yer aldığı konvoydaki silahlar, PYD'nin içinde bulunduğu oluşum olan ve ÖSO'nun (Özgür Suriye Ordusu) da bir kolu olarak ortaya çıkan Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) teslim edildi.

GÜNLER ÖNCESİNDEN ONAY VERİLDİ

ABD, Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan silahlı güçlerden YPG'ye daha ağır silahlar sağlanmasına onay verdi.

Beyaz Saray'dan bir yetkili Reuters haber ajansına verdiği bilgide IŞİD'in kalesi Rakka'ya yönelik operasyon için YPG'ye silah verilmesine Trump yönetiminden onay çıktığını duyurdu.

Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) bel kemiğini oluşturan YPG'ye sağlanacak silahların listesi açıklanmadı. Ancak Associated Press haber ajansı, 120 milimetrelik havanların, makineli silahların, hafif zırhlı araçların seçenekler arasında yer alabileceği bilgisini paylaştı. Karadan havaya füzelerin ve topçu silahlarının verilmesinin gündemde olmadığı belirtildi.

Silahların YPG'lilere gönderileceği takvime ilişkin bir bilgi de paylaşılmadı. Ancak Trump yönetimimin silahların en kısa zamanda bölgeye gitmesini istediği aktarıldı.

HM


En Çok Aranan Haberler