HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'den Türkiye açıklaması: Endişe duyuyoruz!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner, TSK'nın Suriye ve Irak'a yönelik düzenlediği hava operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Son dakika habere göre, açıklamada "Suriye'nin kuzeyi ve Kuzey Irak'a yönelik Türk hava saldırılarından dolayı derin endişe duyuyoruz. Saldırılar koalisyon tarafından onaylanmadı." denildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, bölge terörden arındırılana kadar operasyonların devam edeceğini söyledi.

ABD'den Türkiye açıklaması: Endişe duyuyoruz!

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin hava harekatının IŞİD'e karşı Amerika liderliğindeki koalisyon tarafından onaylanmadığını belirtti. Bakanlık Sözcü Vekili Mark Toner, Türkiye'nin Pazartesi günü Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyine yönelik hava harekatından derin endişe duyduklarını kaydetti.

Türk hava harekatında peşmergelerin de yaşamını yitirdiğini ifade eden Toner, endişelerini Türk hükümetine doğrudan ilettiklerini de söyledi. Toner açıklamasında, "Bu hava operasyonları koalisyon tarafından onaylanmadı ve (IŞİD'e karşı) savaşta ortak güçlerimiz arasında istenmeyen can kayıplarına neden oldu” diye konuştu.

Bu arada Amerikalı askeri yetkililerin Suriye'de YPG'nin kontrolündeki bölgede operasyon sonrası incelemer yapması dikkat çekti.

ERDOĞAN: OPERASYONLAR SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Reuters'a yaptığı açıklamada Suriye ve Irak'ın kuzeyinde "son terörist imha edilinceye kadar” operasyonların süreceğini kaydetti. Erdoğan, Sincar'ın terör örgütü PKK üyeleri için üs olmasına izin vermeyeceklerini de belirtti. Suriye'nin kuzeyindeki Karaçok ve Kuzey Irak'a bağlı Sincar'a eşzamanlı düzenlenen operasyonlara ilişkin ise Erdoğan, Amerika, Rusya ve kuzey Irak'daki bölgesel yönetimin operasyon öncesinde bilgilendirildiğini de söyledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler