HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AB'den dev şirketlere sıkı denetim

AB liderleri vergi kaçıran dev şirketlere sıkı denetim konusunda anlaşmaya vardı

BRÜKSEL (A.A) - AB liderleri sahtecilik yaparak karlarını offshore hesaplarına aktaran ve bu yolla vergi kaçıran dev şirketlere sıkı denetim konusunda anlaştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel'deki AB zirvesinin ardından yaptığı açıklamada, "Şirketlerin merkezlerinin bulundukları ülkelerde daha fazla vergi ödemelerini güvence altına almak için çalışacağız" diyerek, bu kapsamda alacakları tedbirlerin en fazla büyük firmaları etkileyeceğini belirtti.

Zirve kararlarında, AB üyeleri arasında ve küresel düzeyde vergilendirmeyle ilgili otomatik bilgi paylaşımına öncelik verileceği ve vergi cennetleriyle yeni anlaşmalar imzalanarak AB şirketlerinin yasal açıklardan faydalanmalarına önlem alınacağı kaydedildi.

Zirvede, AB'nin rekabet gücüne darbe vuran yüksek enerji fiyatları da masaya yatırıldı ve enerji sektöründe rekabetin güçlendirilmesi, yenilenebilir enerji yatırımlarının artırılması, enerji dağıtım ağlarında ulusal sınırların kaldırılması ve enerji arz kaynaklarının çeşitlendirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Avrupa'da enerji fiyatlarının kaya gazı devrimiyle ithalata bağımlılığı azalan ABD'ye göre yüzde 37 daha yüksek olması, kimya ve demir-çelik başta olmak üzere enerji yoğun sektörlerde birçok firmayı son dönemde üretim tesislerini Avrupa'dan ABD'ye taşımaya zorluyor.

Dünya haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler