HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AB'den referandum açıklaması: Saygı duyuyoruz!

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Temsilcisi Federica Mogherini, 16 Nisan anayasa referandumuyla ilgili olarak 'Sonuçlara saygı duyuyoruz' dedi. Mogherini ayrıca, Türkiye'nin Venedik Komisyonu kararlarına uyması gerektiğini belirtti. Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulmayacağını açıklayan Mogherini, yeni müzakere başlıklarını açma konusunda herhangi bir çalışma yürütülmediğini söyledi.

Avrupa Birliği odaklı haberler yapan "euinside.eu" sitesinin haberine göre, Mogherini, Malta'daki Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının ardından AB'nin Türkiye'deki referandum sonuçlarını kabul ettiğini söylerken, Türkiye de dahil olmak üzere ülkelerin kendi hükümet sistemlerini belirlemelerine saygı duyduklarını belirtti.

"MÜZAKERE BAŞLIKLARI KONUSUNDA ÇALIŞMA YÜRÜTÜLMÜYOR"

Mogherini, AB'nin Türkiye'de Venedik Komisyonu’nun tavsiye kararlarına uygun şekilde anayasa değişikliklerinin yapılmasını talep ettiğini söyledi. AB Temsilcisi, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulmayacağını da vurguladı. Buna karşın, üyelik konusunda yeni müzakere başlıklarını açma konusunda herhangi bir çalışma yürütülmediğini de ekledi.

"İDAM, AB İLKELERİYLE BAĞDAŞMIYOR"

Mogherini, Türkiye'nin AB üyesi olmak istemesi durumunda, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğü konusundaki görevlerini yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'de idam cezasına yönelik yapılan tartışmalara da değinerek, bu durumun AB ilkeleriyle bağdaşmadığını ifade etti.


En Çok Aranan Haberler