HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'li askerlerden itiraf gibi açıklama: Kuzey Kore’ye karşı işe yaramaz cezaevi gibi

ABD Donanması’nda Pasifik’in batısı ve Hint Okyanusu’nun doğusundan sorumlu 7. Filo’ya ait Shiloh kruvazöründe görev yapan denizciler, kötü koşulları ve geminin savaş yeteneğinin kötü olmasını şikayet etti.

ABD'li askerlerden itiraf gibi açıklama: Kuzey Kore’ye karşı işe yaramaz cezaevi gibi

ABD Donanması’nda Pasifik’in batısı ve Hint Okyanusu’nun doğusundan sorumlu 7. Filo’ya ait Shiloh kruvazöründe görev yapan denizcilerden itiraf gibi açıklama.

Sputnik'in Navy Times’a dayandırdığı haberde askerler, yönetici kadrosunun çaresiz olduğunu ve komutanların şiddet uyguladığını bildirdi. Denizciler ayrıca intiharı bile düşündüklerini itiraf etti. Askerlerden biri, “Mutlaka korkunç bir şey olacak, bu sadece zaman meselesi” dedi.

Bir diğer denizci, Kuzey Kore füzesini vurmak zorunda kalmamaları için dua ettiğini belirterek, “Aksi halde tüm dünya bizim ne kadar etkisiz olduğumuzu görecek. Gemimiz yüzen cezaevi gibi” dedi.

Mürettebat ayrıca aşırı iş yükü, yetersiz antrenman ve onarım sürelerinin çok uzun olmasını şikayet etti. Bunun yanında denizciler, çoğu zaman ceza alacakları korkusuyla şikayet etmekten uzak durmaya çalıştıklarını anlattı.

Denizcilerden biri, “Bu bir yarış. Kim daha hızlı kırılır konusunda gemimizle yarışıyoruz” diye kaydetti.

ABD’nin 7. Filosu Pasifik’in batısında Kuzey Kore, Çin ve Rus füzelerine karşı savunmadan sorumlu hava savunma sisteminin kilit öneme sahip unsurlardan biri olarak gösteriliyor.


En Çok Aranan Haberler