HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'li eski vali: Erdoğan sınır dışı edilmeli!

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantıları için geldiği New York'ta birçok defa protesto edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kritik iddia... T24'ten Ali Küpeli'nin haberine göre, Eski Vermont Eyaleti Valisi Howard Dean, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.

Perşembe günü Türk-Amerikan Ulusal İdare Komitesi tarafından düzenlenen programda ABD'de yaşayan Türkler ve diğer Müslüman gruplarla bir araya gelen Erdoğan'a, PYD tişörtü giyen Amerikalı grup tarafından tepki gösterildi. Bunun üzerine protestocular Erdoğan'ın korumaları ve salondaki birtakım kişiler tarafında darp edilerek dışarı çıkarıldı.

"ERDOĞAN, TRUMP TARAFINDAN ÖVÜLMEMELİ, SINIR DIŞI EDİLMELİ"

Olayın ardından bir tweet atan Demokrat Partili eski vali Dean, "Erdoğan'ın korumaları New York'ta protestocuları darp etti. İkinci kez. Erdoğan, Trump tarafından övülmemeli, sınır dışı edilmeli" dedi.

Erdoğan ayrıca Çarşamba günü Birleşmiş Milletler binası önünde toplanan Kürt ve Ermeni grup tarafından da protesto edilmişti.

Eski Vermont Eyaleti Valisi Howard Dean

NE OLMUŞTU?

YPG'li 7 protestocu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD’deki Türk ve Müslüman toplumla buluştuğu programa yoğun güvenlik önlemlerine rağmen sızmayı başarmıştı!

Hürriyet'te yer alan habere göre Marriot Marquis Otel’deki Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına başladıktan kısa bir süre sonra çıkan olaylarda ilk müdahaleyi siyah takım elbiseli özel güvenlik görevlileri yapmıştı. Protestocuların salondan çıkartılmasının ardından gizli servis duruma el koydmuş, Erdoğan otelden ayrılana kadar salona giriş ve çıkışlar yasaklanmıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler