HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'nin açıklamasından sonra o üssü ziyaret etti

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, ABD'nin "Kimyasal silah kullanırsa bunun bedelini ağır öder" açıklamasından sonra Lazkiye'de bulunan Hmeymim Hava Üssü'nü ziyaret etti. Ziyarette, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov da yer aldı. Esad, Gerasimov'la birlikte üste bulunan askeri personelle sohbet edip, askeri ekipmanları inceledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Lazkiye yakınlarındaki Ceble ilçesinde bulunan Hmeymim hava üssünü ziyaret etti, Rus ve Suriyeli askeri yetkililerle bir araya geldi.

Al Masdar News'te yer alan haberde, bu ziyaretin Beşşar Esad'ın, hava üssü yeniden inşa edildikten sonra ilk ziyareti olduğu ifade edildi.

Sosyal medyada yer alan fotoğraflarda, Cumhurbaşkanı Esad'ın askeri üste yer alan askeri personelle toplantı halinde olduğu görülüyor. Esad'ın ziyareti, Hama'da Ramazan Bayramı nedeniyle Hama'da şehit ve gazi evlerine yaptığı ziyaretten 48 saat sonra gerçekleşti.

ABD'NİN AÇIKLAMASINDAN SONRA KRİTİK ZİYARET

ABD yönetimi, Suriye'de Beşşar Esad rejiminin, kitlesel sivil ölümlerine neden olabilecek yeni bir kimyasal silah saldırısı hazırlığı yaptığını iddia etti ve böyle bir saldırı durumunda rejimin "ağır bir bedel ödeyeceğini" açıklamıştı.

Açıklamada, "ABD, Esad rejimi tarafından, masum çocuklar dahil kitlesel sivil ölümlerine neden olabilecek muhtemel bir kimyasal silah saldırısı hazırlıklarının olduğunu tespit etmiştir. Bu hazırlıklar, 4 Nisan 2017'deki kimyasal silah saldırısından öncekilere benzemektedir." ifadelerine yer verildi.

ABD'nin Suriye'de bulunma amacının, IŞİD'i Suriye ve Irak'tan temizlemek olduğu vurgulanan açıklamada, "Ancak eğer Bay Esad, kimyasal silahlar kullanarak yeni bir kitlesel ölüm saldırısı düzenlerse, o ve ordusu bunun bedelini ağır ödeyecektir." uyarısı yapıldı.


En Çok Aranan Haberler