HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'nin desteğini alan İsrail'den BM'ye Kudüs resti: Yalanlar evi!

ABD Başkanı Donald Trump’ın, "ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıyacağı" açıklamaları uluslararası bir krize yol açarken, ABD’nin desteğini arkasına alan İsrail, Birleşmiş Milletlere (BM) rest çekti. Netanyahu, Birleşmiş Milletler'de düzenlenecek Kudüs oylamasına saatler kala yaptığı açıklamada, BM için 'yalanlar evi' ifadesini kullandı. Netanyahu, İsrail'in oylamayı kabul etmeyeceğini söyledi.

BM'deki oylamanın (TSİ) 18:00 itibariyle gerçekleşmesi bekleniyor.

"YALANLAR EVİ"

Oylamada Trump'ın Kudüs kararının karşısında yer alan ülkeler üçte iki çoğunluğu sağlamayı hedefliyor. Tarihi oylamaya çok az bir süre kala İsrail'den gerginliği tırmandıran bir açıklama geldi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Birleşmiş Milletler için 'yalanlar evi' ifadesini kullandı. İsrail'in BM daimi temsilcisi Dannon ise, uluslararası kuruluşların onayına ihtiyaçları olmadığını savundu.

ABD Başkanı Donald Trump ve ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley’in, İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanımayan ülkelere yağdırdıkları tehditlerin ardından, İsrail BM Büyükelçisi Danny Danon da, dünyadaki en geniş çaplı uluslararası örgütlerden biri olan BM’nin kararlarını kabul etmeyeceklerini duyurdu. Danon, bugün BM Genel Kurulu toplantısı öncesi yaptığı yazılı açıklamada, "Filistinliler diyaloga girmek yerine yine BM’de konuşmalar yapmayı seçti. Tarihin kendisini inkar eden kararları kabul etme girişimleri anlamsızdır. Kudüs’ün her zaman Yahudi halkının başkenti olduğu, her zaman İsrail devletinin başkenti olacağını bilmek için uluslararası organların onayına ihtiyacımız yok" dedi.

TRUMP TEHDİT ETMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasında ABD'ye destek vermeyen ülkelere finansal yardımı kesme tehdidinde bulunmuştu.

Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizden yüz milyonlarca hatta milyarlarca dolar yardım alıyorlar. Sonra da bize karşı oy kullanıyorlar. Bu oyları izliyoruz. Bırakın bize karşı oy versinler. O zaman bir sürü parayı elimizde tutmuş oluruz. Artık umurumuzda değil" demişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler