HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'nin IŞİD'e saldırıları devam ediyor

ABD savaş uçaklarının, Irak'ın Musul kentine bağlı Zummar nahiyesi yakınlarına düzenlediği saldırılar sonucu terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanı 11 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandı

ABD'nin IŞİD'e saldırıları devam ediyor

WASHINGTON (AA) -Musul'daki El-Cumhuri Hastanesi doktorlarından Velid Casim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zummar nahiyesi yakınlarına ABD uçakları tarafından düzenlenen hava saldırıları sonrası, hastaneye IŞİD militanı 11 kişinin cesedinin ve 17 yaralının getirildiğini söyledi. Casim, öldürlenlerden 6'sının farklı Arap ülkelerinden olduğunu, diğerlerinin ise Iraklı olduğunu kaydetti. Öte yandan Peşmerge güçleri Bölge Komutanı Kemal Ağa, dün girdikleri Zummar'da IŞİD tarafından yerleştirilen mayın ve bomba tuzaklarınının temizlenmesi için birlikleri nahiye dışına çıkardıklarını belirtti. Ağa, bu arada son 4 günde söz konusu nahiyeye bağlı 10 köyü kontrol altına aldıklarını ifade etti.

3 SALDIRI DAHA DÜZENLENDİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan savaş uçaklarınca yürütülen saldırılarda IŞİD'e ait 3 kamyonun yok edildiği, birinin de hasara uğratıldığı, bir zırhlı aracın ve bir havan topu mevzisinin de imha edildiği belirtildi.

Operasyonda görev alan tüm uçakların daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı bilgisi verildi.

Bu son saldırılarla ABD ordusunun Irak'ta düzenlediği hava saldırılarının sayısının 123'e yükseldiği bildirildi.

Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama, ordunun geçen hafta sonu IŞİD kuşatması altındaki Türkmen nüfusun yoğunlukta olduğu Amirli halkı için düzenlediği hava saldırıları ve insani yardım operasyonuna yönelik talimatı hakkında Kongre'ye resmi bildirimde bulundu.

Beyaz Saray, Obama'nın Amirli'deki operasyonlara onay verdiğini mektupla Kongre liderlerine resmen ilettiğini bildirdi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler