HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'nin Suriye Hava Üssü'nü vurduğu anların yeni görüntüleri çıktı

Esad rejiminin kimyasal saldırısının ardından ABD'nin operasyon düzenlediği Suriye'deki Şayrat hava üssünün vurulma anına ait görüntüler ortaya çıktı. Amatör kamera görüntülerinde üsteki patlamalar görülüyor. Esad yanlısı televizyon kanalında yayınlanan görüntülerde, üsteki patlamalar ve dumanlar göze çarpıyor. Videoya çeken kişinin "Allah'a şükür" diye bağırdığı duyuluyor. Daha önce ABD de operasyona dair görüntüler yayınlamıştı.

Suriye'de Esad rejiminin İdlib'de yerleşim yerlerine kimyasal silahlarla saldırmasının ardından ABD 8 Nisan'da ani bir kararla rejimine ait Şayrat hava üssünü 59 füzeyle vurmuştu.

20 UÇAK VURULDU

ABD, kimyasal silah depolarının da olduğunu iddia ettiği hava üssünde 20 kadar rejim savaş uçağının imha edildiğini açıklamıştı. Suriye yönetimi ise sayının daha küçük olduğunu belirtmiş, füzelerin büyük çoğunluğunun üssü ıskaladığını belirtmişti.

Kıbrıs açıklarındaki savaş gemilerinden düzenlenen operasyonun ilk görüntüleri ABD tarafından yayınlanmıştı.

BÜYÜK PATLAMALAR GÖRÜLÜYOR

Bir görüntü de Suriye tarafından geldi. Amatör kamera görüntülerinde Trump'ın emri ile vurulan Suriye'deki hava üssü görülüyor. Esad yanlısı televizyon kanalında yayınlanan görüntülerde, üsteki patlamlar ve dumanlar gözüküyor. Videoya çeken lkişinin "Allah'a şükür" diye bağırdığı görülüyor.

Üsteki pistin vurlmaması büyük tepki çekmiş, Trump attığı twitte, "pisti vurmamanızın nedenini pistin kısa süre içinde tamir edilebileceği ve her hangi bir maliyeti olmaması" demişti.


En Çok Aranan Haberler