HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'nin Suriye'de vurduğu hava üssünden uçak havalandı!

ABD'nin 59 Tomahawk füzesiyle vurduğu ve 'yerle bir olduğu' belirtilen Şayrat Hava Üssü'nden, Suriye ordusu uçak havalandırdı ve Humus'ta silahlı isyancıları vurdu. Uçakların, saldırının üzerinden 24 saat geçmeden aynı üsten havalanabilmesi dikkat çekti.

ABD'nin Suriye'de vurduğu hava üssünden uçak havalandı!

Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, Şayrat Hava Üssü’nden kalkan Esad rejimine ait uçaklar Humus kentinin doğu kırsalında silahlı isyancıların kontrolünde olan bölgeleri vurdu.

ABD'nin 59 Tomahawk füzesiyle gerçekleştirdiği Şayrat Hava Üssü’ne yönelik saldırıda, üste meydana gelen yıkım tartışma yaratmış; Pentagon açıklamasında üsteki uçak, pist, hangar ve radar sistemlerinin yok edildiği belirtilmişti.

Gündeme gelen bir başka iddia ise, saldırıdan önce üsteki uçakların çıkarıldığı yönünde idi.

"İMKANSIZI BAŞARDILAR"

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin açıklamasında, Suriye uçaklarının saldırının üzerinden 24 saat geçmeden üsten havalanabilmesi için “İmkânsızı başardılar” ifadesi kullanıldı.

Gözlemevi, uçakların kalktığı bilgisini yerel kaynaklarına dayandırdı.

'RUSYA, ABD İLE DALGA GEÇİYOR'

Rusya’dan dün yapılan açıklamada, 59 Amerikan füzesinin 36’sının Şayrat Üssü’nün dışına düştüğü ve Suriyeli yetkililerin bu füzeleri aradığı belirtilmişti.

Bu açıklama, Rusya’nın ABD’yle ‘dalga geçmesi’ olarak yorumlanmıştı.


En Çok Aranan Haberler