HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump yemin etti

ABD'nin 45'inci başkanı seçilen Donald Trump, yemin ederek görevi Barack Obama'dan devraldı. Trump artık resmen ABD'nin yeni başkanı...

ABD'de yemin töreni heyecanı yaşanıyor. Yönetimi Obama'dan devralan Donal Trump ABD'nin 45'nci başkanı odu. Trump yemin sonrası tebrikleri kabul etti.

TRUMP'IN KONUŞMASINDAN BAŞLIKLAR

"Washington DC'deki iktidarı alıyoruz ve sizlere halka veriyoruz. Washington gelişti ancak bu varlığı ne yazık ki insanlar alamadı. Pek çok fabrika kapandı, işlerini kaybeden insanlar oldu ama Washington hep kendini korudu, halkını korumadı. Buradaki zaferler sizin zaferlerle olmadı, onların elde ettikleri başarı sizlerin başarısı olmadı. Kutlanacak şeyler halk için kutlanacak şeyler değildi. Değişim başlıyoru çünkü bu an sizin anınız. Bu an size ait"

"Herkes şu an sizi dinliyor. Bu ana kadar böyle bir şey görülmedi. Eğitim sistemi nakit içinde boğulmasına rağmen gençlerimizi ve çocuklarımızı bilgiden mahrum edecek şekilde tesis edilmiş. Suç örgütleri, çeteler birçok insanın hayatını mahfetti. Bütün bu hikaye burada nihayetlenmiş bulunuyor. Biz bir milletiz, tek milletiz. Her birimizin acısı bizim acımız. Onları hayalleri bizim hayallerimiz. Bizim başarımız ancak onların başarısı olursa önemli."

"Bir ulus olarak ancak uğraş vermeye devam ettiğimiz sürece ayakta kalırız. Hep konuşulan ama hiç harekete geçilmeyen politikadan uzak duracağız. Artık boş konuşma zamanı geçti, harekete geçme zamanı. Biz siyah da olsak, kahverengi de olsak bu milleti seven kan hepimizde var. O kanı paylaşıyoruz. Milliyetçi kanımız ortak. Aynı zaferi düşleyen düşlerimiz var. Aynı bayrağın altında kalbimiz çarpıyor."

MELANIA TRUMP'IN ELBİSESİ DİKKAT ÇEKTİ

CNN International’in haberinde Melania Trump’ın buz mavisi kıyafeti giyim tarzıyla dünyanın en şık kadınları arasına ismini yazdıran John F. Kennedy’nin eşi First Lady Jacqueline Kennedy Onassis’e benzetildi.

Trump dün yaptığı konuşmada, havanın yağmurlu olması ihtimaliyle ilgili şaka yaparak, 'saçlarımın gerçek mi değil mi görecekler' demişti.

OBAMA SON KEZ BEYAZ SARAY'DA

Barack Obama, geleneksel olarak tüm ABD başkanlarının yaptığı gibi, Oval Ofis'teki çalışma masasının üstüne yeni başkan için bir mektup bırakarak son kez Beyaz Saray'dan ayrıldı. Öte yandan Obama, Twitter hesabından son kez ABD Başkanı olarak mesaj atarak, 'Size hizmet etmek benim için bir onurdu. Beni daha iyi bir lider ve daha iyi bir adam haline getirdiniz' yazdı.


Donald Trump’ın tüm ailesi kilisedeki törene katıldı.

Melania Trump’ın Michelle Obama’ya verdiği mavi kutudaki hediye kısa süreli bir karmaşaya neden oldu. Öte yandan Melania Trump’ın elini sıkmak üzere hamle yaptığı Michelle Obama’nın yeni First Lady’i kucaklayarak selamlaması dikkat çekti.

YARGI PLATFORMA ÇIKTI

ABD Yüksek Mahkemesi üyeleri törenin yapılacağı platforma çıktı.

CLINTON DA ORADA

8 Kasım seçimlerinde Trump’a yenilen Demokrat Hillary Clinton da Kongre Binası’na ulaştı. Eski başkanlar Bill Clinton ve George W. Bush da törenin yapılacağı alana geldi.

ABD KARIŞTI

Reuters, Washington'daki Trump karşıtı yürüyüşte, siyah kapüşonlu eylemcilerin çevredeki dükkanların ve araçların camlarını kırdığını bildirdi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler