HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'nin YPG'ye silah verdiği Rakka'da bir kez daha kanıtlandı!

YPG'ye silah veren ve bu gerçeği defalarca yalanlayan ABD'nin yaptıkları bir kez daha ortaya çıktı! Rakka'ya ilerleyen YPG'lilerin elinde ABD yapımı tanksavar füzeleri görüntülendi.

ABD'nin YPG'ye silah verdiği Rakka'da bir kez daha kanıtlandı!

Daha önce birçok kez gündeme gelen ABD'nin YPG'ye verdiği tanksavar füzeleri, Reuters haber ajansının fotoğraflarıyla tekrar ortaya çıkmış oldu.

Reuters'ın bölgeden geçtiği fotoğraflarda, bir YPG'linin tanksavar füzelerinin yanında oturduğu görülüyor. Tanksavar füzelerin ABD tarafından YPG'lilere verileceği daha önce birçok haberde dile getirilmişti.

TÜRKİYE ABD İLE RAKKA OPERASYONUNA GİRECEK AMA YPG FAKTÖRÜ TARTIŞMALI!

ABD'nin bu ay başında sağladığı zırhlı araçlar da yine cephede yer alıyor.

Türkiye ABD'nin YPG'lilere silah vermesine karşı çıkıyor, yapılan birçok açıklamada ilişkilerin zedelenebileceği defalarca vurgulandı.

YPG, ilk kez Deyr Ez Zor topraklarına girmesiyle birlikte, IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'yı kuşatan IŞİD'in kentteki bağlantı yolunu kesmeyi hedefliyor.

HEDEF IŞİD'İN DEYR EZ ZOR -RAKKA ARASI BAĞLANTISINI KOPARMAK

Çoğunluğunu YPG'lilerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDF), doğu cephesinden ilerlediği Rakka'da, Reuters, YPG'lilerin ilk kez Deyr Ez Zor şehrinin il sınırlarına girdiğini duyurdu. Ajansa konuşan YPG'liler, hedefin Rakka'nın Deyr ez Zor ile bağlantısını koparma olduğunu söyledi.

Deyr Ez Zor'un merkezi Irak sınırına yakın noktada bulunuyor ancak il sınırları Rakka'nın doğusuna kadar uzanıyor.

RAKKA OPERASYONU MASADA

Ankara ve Washington, son günlerde Rakka operasyonunun nasıl şekilleneceğini müzakere ediyor. ABD Genelkurmay Başkanı, geçen hafta Türkiye'ye geldi ve operasyon masaya yatırıldı.

El Bab'dan IŞİD teröristlerini temizlemesi an meselesi olan Türkiye, bir sonraki hamlenin Rakka olacağını dün açıklamıştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, El Bab'dan sonraki hedefin Rakka olacağını belirterek doğru strateji ve doğru gruplarla Rakka konusunda adım atılabileceğini ilan etmişti:

"Bizim tutumumuz son derece nettir. Araziyi ve Suriye'yi biliyoruz. Suriye halkı bizim kardeşimizdir. Yanlış adımlardan vazgeçmemiz lazım. Her şeyden önce DEAŞ'e karşı, YPG-PKK gibi bir terör örgütüyle hareket etmek yılanla yatağa girmek demektir. Dolayısıyla ABD'li dostlarımıza, yeni yönetime bir önceki yönetimim yaptığı vahim hatalardan dönmesini istedik."

Uluslararası koalisyonun içindeki ülkelerin özel kuvvetler askerlerinin sahaya sürülebileceğini aktaran Çavuşoğlu, Rakka'yı teröristlerden kurtarmak için başka terör örgütlerine bel bağlamak zorunda olunmadığını vurguladı:

"Koalisyonun içerisinde 65 ülke var. Öne çıkan ve aktif katkı sağlayan ülkelere bakıldığında Almanya, Türkiye, Fransa, İngiltere, Amerika, Suudi Arabistan, yer yer Katar. Bu ülkelerin özel kuvvetleri yok mu? Var. Ilımlı muhalif var mı? Var. Hepsi yerel insanlar. Yüzde 99 Sünni Arap olan bir şehre Şii milisleri sokmak çok tehlikelidir. O yüzden Haşdi Şabi, Musul'a bugüne kadar sokulmadı. PKK terör örgütünü, YPG terör örgütünü sokmak da o kadar tehlikelidir. Bunun altını çiziyoruz. İki şeytan arasında oradaki insanları tercih yapmaya zorlamayın."

ABD'nin bu ay başında sağladığı zırhlı araçlar da yine cephede yer alıyor.

Türkiye ABD'nin YPG'lilere silah vermesine karşı çıkıyor, yapılan birçok açıklamada ilişkilerin zedelenebileceği defalarca vurgulandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler