HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'nin YPG'ye verdiği silahlar TIR'larla sevk ediliyor

Suriye ve Irak'taki Kürt internet sitelerindeki haberlere göre, Tabka ilçesinin alınmasından sonra IŞİD'in (DEAŞ) ilan ettiği Hilafetin başkenti olarak gördüğü Rakka kenti 3 yönden kuşatıldı. Rakka'nın merkezine bağlı köylerde şiddetli çatışmalar olurken, Rakka'nın doğusunda yer alan Hemrat Nasir kasabasının büyük bölümü IŞİD'den (DEAŞ) temizlendi.

ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerinin hava ve kısmi kara desteği ile ana omurgasını PKK'nın Suriye kolu YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (SDG) , 'Fırat'ın Gazabı' adı ile başlattıkları Rakka operasyonu sürüyor. ABD'nin operasyon için YPG'ye verdiği silahlar Kamışlı'dan TIR'lar yüklenip, Rakka operasyonunu yapan güçlere ulaştırılıyor.

RAKKA 3 YÖNDE KUŞATMA ALTINDA

Erbil merkezli yayın yapan Rudaw Televizyonu, IŞİD'in Suriye Demokratik Güçleri'nin koalisyonun hava desteği ile sürdürdüğü operasyonlar ile sahip olduğu toprakları günden güne kaybettiğini, SDG'nin 2 kilometre kadar yaklaştığı Rakka'yı 3 yönde kuşatma altına aldığını, IŞİD'in şu anda sadece Deyr ez Zor yolunu kullanabildiği haberini verdi.

SİLAHLAR KAMIŞLI'DAN TIR'LAR İLE SEVK EDİLDİ

Öte yandan, ABD'nin, Demokratik Suriye Güçlerinin omurgasını oluşturan YPG'ye ağır silah desteğini vermesi ile ilgili kararından sonra Kamışlı kentine gelen silah ve cephanelerin TIR'lar ile Rakka operasyonunu sürdüren güçlere sevkiyatının ise devam ettiği görüldü.

Bölgeden çekilen görüntülerde, silah ve cephane dolu konteynerlerin TIR'larla götürülmesi yer aldı.


En Çok Aranan Haberler