HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'yi sel vurdu: 18 ölü 40 yaralı

ABD'nin Teksas ve Oklahoma eyaletini etkisi altına alan şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde ölenlerin sayısı 18'e, kaybolanların sayısı da 40'a yükseldi.

ABD'nin 4'ncü büyük şehri Houston'u, Anma Günü'nde sular altında bırakan aşırı yağışlar ve fırtına, can kaybına ve ağır maddi hasara neden oldu.

Selde, daha önce 9 olarak açıklanan ölü sayısının 18'e, kaybolanların sayısının da 40'a yükseldiği bildirildi.

ABD'de yazın başlangıcı olarak bilinen ve savaşta ölenlerin anıldığı Anma Günü (Memorial Day) dolayısıyla resmi tatil sırasında meydana gelen sel felaketi, San Antonio ve Austin arasındaki yazlık evlerinin bulunduğu küçük turistik kent Wimberley'de büyük hasara yol açtı.

Selde ölenlerin önemli bir kısmının arabalarında sürüklenerek sular altında kalan kişiler olduğu açıklandı.

2 bin 500 sürücünün aracını terk etmesine neden olan sel felaketi, Houston'da 700 eve, Harris County'de de 600 civarında eve zarar verdi. Toplamda 4 bin binada ve bazı köprülerde hasara neden olan sel felaketi nedeniyle bir çok bölgede tahliyelere devam ediliyor.

Houston Belediye Başkanı Annise Parker kurtarma çalışmalarına katılan 2 kişinin bulundukları botun alabora olması sonucunda sel sularına kapıldığını ve kayıplar arasında olduklarını bildirdi.

Houston Acil Yardım Koordinatörü Rick Flanagan yaptığı açıklamada, felaketin çok kısa anda meydana geldiğini ve daha önce böyle bir felakete şahit olmadığını ifade etti.

Teksas Valisi Greg Abbott ise Blanco nehrinin neden olduğu sel felaketi için, "Suyun günü tsunami gibiydi" ifadesini kullandı. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler