HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adalet Bakanı Gül'den Zarrab'ın tanık olduğu dava ile ilgili açıklama: Yasal değil, sona erdirilmeli - Türkiye'de Bugün

19 Aralık Çarşamba günü Türkiye'de yaşanan gelişmeler canlı anlatım sayfasında...

Adalet Bakanı Gül'den Zarrab'ın tanık olduğu dava ile ilgili açıklama: Yasal değil, sona erdirilmeli - Türkiye'de Bugün

ÖZET: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunulan Kudüs tasarısını veto etmesini kınandıklarını söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bu yıl Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının 31,4 milyon olmasını, turizm gelirinin ise 26 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Ocak 2019 için vize randevusu alınmasının mümkün olduğu belirtildi.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'de Halkbank'ın eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili olarak görülen davanın 'fiilen çöktüğünü' söyledi.

13:53 Gazeteci Sertaç Kayar Diyarbakır'da gözaltına alındı

Sputnik Diyarbakır muhabiri ve Reuters’in fotoğrafçısı gazeteci Sertaç Kayar, bu sabah 06:00'da Diyarbakır’daki evine yapılan bir baskınla gözaltına alındı.

Diyarbakır'dan gazeteci Hatice Kamer'in haberine göre, Kayar’ın vermesi gereken bir ifade için gözaltına alındığı ve Emniyet'e götürüldüğü belirtildi.

Gözaltındaki Kayar'ın ifadesinin daha alınmadığı öğrenildi.

Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, 2017 yılına dair en son yayımladığı raporunda Türkiye'yi profesyonel gazeteciler için "en büyük hapishane" olarak nitelendirmişti.

Sertaç Kayar, Diyarbakır'da Reuters adına çok sayıda fotoğrafa imza atmış bir fotomuhabir.

13:36 Adalet Bakanı Gül'den Zarrab'ın tanık olduğu dava ilgili açıklama: Yasal değil, sona erdirilmeli

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'de Halkbank'ın eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili olarak görülen davanın 'fiilen çöktüğünü' söyledi.

Gül, Amerikalı meslektaşına iş adamı Reza Zarrab'ın tanık kürsüsünde olduğu davanın 'yasal olmadığını ve bir an önce bitirilmesi gerektiğini' söyleyeceğini aktardı.

24 TV'de konuşan Gül, davadan Türkiye aleyhine çıkacak bir kararı kabul etmenin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

13:12 ABD'nin Ankara Büyükelçiliği: Ocak 2019 için vize randevusu alınabilir

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, uzun bekleme sürelerine karşın göçmen olmayan vizelerin verildiği belirtildi. Ocak 2019 için randevu alınmasının mümkün olduğu, Türkiye dışından da vizeye başvurulabileceği aktarıldı.

13:02 'Türkiye'nin turizm gelirinin 26 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz'

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, A Haber'e yaptığı açıklamada bu yıl Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının 31,4 milyon olmasını, turizm gelirinin ise 26 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

2018 yılında ise 38 milyon turistin gelmesinin beklendiğini belirtti.

Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'yi 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 30 düşüşle 25,3 milyon turist ziyaret etmişti.

12:35 Şırnak'ta zırhlı polis aracının çarptığı 4 yaşındaki Onur ağır yaralandı

Şırnak'ın İdil ilçesinde, zırhlı polis aracının çarptığı dört yaşındaki Onur Özalp, ağır yaralandı.İdil ilçesi Aşağımahalle'de oturan Özalp Ailesi'nin çocukları Onur, dün akşam saatlerinde evinin önünde oynarken, zırhlı polis aracının çarpması sonucu ağır yaralandı.

Onur, çevredekilerin yardımıyla önce İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Onur Özalp, Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

İleri tedavi gerekmesi nedeniyle Onur, daha sonra Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Onur'un hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

12:27 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: ABD'nin veto kararını kınıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne sunulan Kudüs tasarısını veto etmesinin kınandığını açıkladı.

Veto kararını kınıyoruz, Amerikan yönetiminin hala hatasının farkına varmaması, dünyadan bütün uyarılara rağmen bu hatasından geri adım atmaması da çok düşündürücü. Perşembe sabahı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplanacak ve bu konuda bir oylama yapacak. Biz de bugün, yarın, Perşembe gününe kadar çalışmalarımızı yoğun şekilde devam ettireceğiz."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler