HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adolf Hitler şöhretini bir Türk'e borçlu

Nazi lideri Adolf Hitler’in bugüne dönmesini konu alan, Almanya’da haftalardır en çok satan kitaplar listesinde bir numarada olan “Er Ist Wieder Da” (Geri Döndü) isimli romanda Türk izleri de var.

Adolf Hitler şöhretini bir Türk'e borçlu

Kısa sürede 400 bin kopya satan, Alman bir anne ile Macar bir babanın oğlu olan yazar Timur Vermes imzalı 397 sayfalık hiciv tarzındaki romanda, 1945’te Berlin’deki sığınağında intihar ettiği düşünülen Hitler, meğer uykuya dalmış ve 21'inci yüzyılda Berlin’de uyanıyor.

Romanda, Hitler, ülkede milyonlarca Türk’ün yaşadığını, en sevdiği gazete olan Volkisch Observer gazetesinin yerine Türk gazetelerinin yayınlandığını görünce neye uğradığını şaşırıyor. Gazetelerden birini eline alan Hitler, tarihin 30 Ağustos 2011 olduğunu görünce şoktan bayılıyor.

Romanda, Hitler, Ali Vizgür adlı bir Türk’ün sunduğu eğlence şovuna katılarak tekrar ününe kavuşuyor. Program sayesinde Hitler Youtube’da star oluyor. Tabloid gazetelere de çıkmasıyla Hitler, ülke çapında ün kazanarak yeniden bir siyasi figür olarak beliriyor. Kitapta ayrıca Hitler’in 2012 teknolojisine ayak uydurma çabaları da anlatılıyor. Örneğin Hitler, Alman besteci Richard Wagner’ın “Ritt der Walküren” isimli eserini akıllı telefonuna melodi yapıyor, Hitler89 isimli email adresini öğrenmeye çalışıyor.

Kitap, 2014’in sonunda MacLehose yayınevi tarafından İngilizce yayınlanacak. 16 dile daha çevrilmesi beklenen kitabın sinemaya aktarılması için anlaşma yapıldığı da iddia ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler