HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afgan mülteci AB üst düzey görevlisinin kızına tecavüz etti: Öldürüp nehre attı

Almanya'nın Freiburg kentinde Afgan bir mültecinin, Avrupa Komisyonu'nda üst düzey görevli bir yetkilinin, Freiburg'daki sığınmacı kampında gönüllü çalışan kızına tecavüz ettiği öne sürüldü.

İngiliz basınında yer alan habere göre, Freiburg'da bir üniversitede tıp eğitimi alan 19 yaşındaki genç kızın, Afgan mülteci tarafından tecavüz edilmesinin ardından öldürüldüğü belirtildi.

TECAVÜZÜN ARDINDAN ÖLDÜRDÜ, CESEDİNİ NEHRE ATTI

Express.co.uk'ta yer alan haberde, Maria Ladenburger adındaki genç kızın, Freiburg'daki bir partiden döndüğü saatlerde, bisiklet yolu üzerinde saldırıya uğradığı ifade edildi.

Genç kıza tecavüz edilmesinin ardından öldürüldüğü ve cesedinin Dreisam Nehri'ne atıldığı belirtiliyor.

OLAYIN DETAYLARI YENİ YENİ AYDINLANIYOR

16 Ekim'de gerçekleşen korkunç olayın detayları daha yeni yeni aydınlanıyor.

AFGAN MÜLTECİ 17 YAŞINDA

Olayın gerçekleştiği yolda, Maria'ya ait olduğu belirtilen bir kaşkol bulundu ve kaşkolda adı açıklanmayan Afgan mültecinin DNA'larına rastlandı.
17 yaşında olduğu belirtilen mülteci tutuklandı ve yargılanma süreci gelecek yıl başlayacak.

'AFGAN SIĞINMACININ HALA BİR ŞANSI VAR'

Öte yandan, savcılar ise Afgan mültecinin kurtulabilmek için hala bir şansı olduğunu, Maria'ya tecavüz edenin kendisi olduğuna ilişkin kesin bulgulara ulaşılmadığını ifade ediyor.

Haberde yer alan detaylara göre, Maria'nın daha önce, gönüllü çalıştığı kampta Afgan mülteciyi görüp görmediği ise muallak.

Almanya'da yaşanan bu olayın ardından, sosyal medyada, Avrupa'da yükselen İslamofobik yaklaşımın daha da artacağı ve mültecileri istemeyen Avrupa'nın mültecilere kapılarını tamamnen kapatacağı yönünde yorumlar yer aldı.

İSVEÇ'TEKİ MÜLTECİ KAMPLARINDAN BİRİNDE DE BENZER BİR TECAVÜZ VE ÖLDÜRME VAKASI YAŞANMIŞTI

Ocak ayında, İsveç'teki bir mülteci kampında da benzer bir olay yaşanmış; Lübnan asıllı İsveç vatandaşı Alexandra Mezher isimli genç kadın çalıştığı mülteci kampında 15 yaşındaki bir mülteci tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırganın 22 yaşındaki genç kadına tecavüz girişiminde bulunduğu ve öldürene kadar bıçakladığı belirtilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler