HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afganistan-Pakistan sınırında çığ düştü: Ölü sayısı artıyor

Afganistan-Pakistan sınırına çığ düştü; karlar köyü yuttu. Ölü sayısı 54'ten 106'ya çıktı. Düşen çığlar köyde 150 evi yok etti. Kar yüzünden bölgeye yardım gönderilemiyor!

Son üç günde çok sayıda çığ düşen Afganistan’ın doğusundaki Nuristan bölgesinde eşi görülmemiş kar yağışı yüzünden felaket bölgesine ulaşım oldukça güç; ölü sayısı artıyor. Son üç günde çok sayıda çığ düşen bölgede yalnızca bir köyde 53 kişi hayatını kaybetti. İki köyün tamamen çığ altında kaldığı geniş bölgede ölü sayısı 106'ya çıktı.

KAR YÜZÜNDEN YOLLAR KAPALI

Yalnızca bir köyde 16 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, kurtarma ekiplerinin çığ altında kalan Çitral köyüne ulaşmakta zorluk çektiğini, yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapalı olduğunu bildiriyor. Çitral köyünde çok sayıda kişi de kayıp.

Afet yönetimi ve insani yardımlar bakanlığı sözcüsü Ömer Muhammedi, bölgede kar kütlesinin en az 150 evi yok ettiğini, 50 kadar evin de ağır hasarlı olduğunu söyledi.

EN AZ 50 KİŞİ DE YARALI

Resmi açıklamaya göre, geniş bir bölgeyi etkileyen çığ felaketinde en az 50 insan da yaralı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor, bölgede kar yağışı durmadan devam ediyor.

Afgan hükümeti, kar ve tipi nedeniyle ülke genelinde Pazar gününü tatil etti. Pazar, Afganistan'da normalde iş günü.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler