HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afganistan’da Ahmadzai taraftarları seçim zaferini kutladı

Afganistan'da Eşref Gani Ahmadzai'nin devlet başkanlığına seçilmesi birçok şehirde kutlandı.

KABİL (AA) - Kabil'in en büyük meydanlarında, Eidgah Camisi önünde ve Darul Aman bölgesinde toplanan Ahmadzai taraftarları, Afganların milli oyunu (Atan) ve şarkılarla seçim zaferini kutladı.

"Yaşasın Eşref Gani", "Yaşasın Afganistan", "Yaşasın ulusal birlik" sloganları atan taraftarları, Ahmadzai'nin verdiği sözleri yerine getirmesini talep etti.

Eşref Gani taraftarlarından Emal Mohmand AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Seçimi Eşref Gani'nin kazanmasından ve ulusal birlik hükümeti kurulması üzerinde iki adayın anlaşmasından dolayı çok mutluyum, millet elinde geleni yaptı, şimdi sıra Eşref Gani'de, verdiği sözleri tutarak ülkenin durumunu değiştirsin" dedi. Amanullah Afzali ise "Devlet başkanlığı ikinci tur seçiminde yarışan iki aday da kazandı. Biri devlet başkanı, biri de üst yönetici olacak. Kaybeden ise en büyük fedakarlıkta bulunan Afgan halkı oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Afganistan'da 14 Haziran'da yapılan devlet başkanlığı seçimi bugün akşam saatlerinde, iktidarın paylaşılması ve ulusal birlik hükümetinin kurulması konusunda adayların anlaşmasından birkaç saat sonra, ülkenin Seçim Komisyonu tarafından açıklandı. Adayların aldığı oy yüzdesi ile ilgili bilgi vermeyen Seçim Komisyonu, seçimi Ahmadzai'nin kazandığını bildirdi.

Eşref Gani Ahmadzai ve Abdullah Abdullah'ın yarıştığı ikinci tur devlet başkanlığı seçiminin sonucu, yolsuzluk iddiaları nedeniyle yaklaşık 3 ay sonra açıklandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler