HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afganistan'da deprem!

Afganistan'ın başkenti Kabil'in kuzeyinde meydana gelen 5.4 ve 5.7 büyüklüğündeki depremler sonucunda 100'den fazla kişinin ölmüş olabileceği belirtildi.

Afganistan'da deprem!

Hindikuş Dağları bölgesinde meydana gelen depremin ardından yaşanan toprak kayması sonucu en az 70 kişinin de enkaz altında kaldığı iddia edildi.

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Afganistan-da-deprem/1456042/)

Afganistan'ın kuzeydoğusunda meydana gelen 5.4 ve 5.7 büyüklüğündeki depremlerde 100'den fazla kişinin ölmüş olabileceği belirtildi. Kabil'in 175 kilometre kuzeyinde meydana gelen iki sarsıntı sonrası 5 bölgede yaklaşık 30 evin yıkıldığı belirtildi. Şu ana kadar ise 3 kişinin cesedine ulaşıldığı ifade edildi.

Dağ, evlerin üzerine aktı

Hindikuş Dağları bölgesinde ise depremin tetiklemesi sonucu heyelan meydana geldi. Kopan kaya ve toprak parçaları, dağın eteğinde bulunan köyün üzerine aktı. Büyük bir toz bulutuna neden olan heyelan nedeniyle toprak altında kalan 20 kadar evde, yaşayan 70'ten fazla kişiden haber alınamadığı ifade edildi.

Depremi ufak sıyrıklarla atlatan kişiler kliniklerde tedavi edilirken, enkaz altındaki diğer kişilere ulaşmak için kazma ve küreklerle çalışma yapıldığı belirtildi.

Deprem ve toprak kaymasını değerlendiren Baglan Valisi Abdül Mecid ise “Bu bir trajedi. Bir köyü olduğu gibi kaybettik” dedi.

Kendilerinden haber alınamayanların çoğunun da kadın ve çocuk olduğu da daha önce gelen haberler arasında.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler