HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afganistan'da 'parmak kesenler öldürüldü'

Afgan güvenlik güçleri, seçimlerde oy veren bir grup ihtiyarın parmaklarını kesmekle suçlanan iki Taliban militanını öldürdüklerini söylüyor.

Afganistan'da 'parmak kesenler öldürüldü'

Afgan güvenlik güçleri, Cumartesi günü cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy veren bir grup ihtiyarın mürekkep lekeli parmaklarını kesmekle suçlanan iki Taliban militanını öldürdüklerini söylüyorlar.

Yaşlı erkekler ülkenin batısındaki Herat eyaletindeki oylama sonrasında yakalanmış ve parmakları kesilmişti.

Tüm seçmenlerin oy verdikten sonra mürekkep içine bir parmak daldırması gerekiyor.

Taliban seçimi baltalayackları tehdidinde bulunmuştu ama bu olayla ilgileri olmadığını belirtti.

Usulsüzlük iddiaları

Bu arada, başkan adayı Abdullah Abdullah Cumartesi günkü ikinci tur oylamada geniş çaplı usulsüzlük olduğunu iddia etti.

Yedi milyonluk katılım rakamının büyük ölçüde şişirilmiş olduğunu iddia eden Abdullah bağımsız seçim komisyonunun tarafsızlığını sorguladı.

Komisyonun kıdemli bir üyesinin askıya alınması için çağrıda da bulundu.

Komisyon başkanı Ahmed Yusuf Nuristani ise iddiaları reddetti ve ekibinin çalışmalarına devam etmesine izin verilmesini istedi.

Seçim sınavı

Ön sonuçlar 2 Temmuz tarihinde, nihai sonuçlar da 22 Temmuz'da ilan edilecek.

Başarılı bir seçim, 2001 yılında Taliban rejiminin yıkılmasından bu yana Afganistan'ı geliştirmeye yönelik uluslararası çaba için önemli bir sınav.

Yetkililerin bir dizi Taliban saldırısında 50'den fazla insanın öldürdüğünü söylemesine rağmen, Cumartesi günkü oylama nispeten barışçı olarak nitelendirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler