HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afganistan'daki tecavüz suçlularına idam

Afganistan'ın başkenti Kabil'de üç hafta önce 4 kadına tecavüz eden ve değerli eşyalarını çalan 10 kişiden 5'i Kabil İstinaf Mahkemesi tarafından idama, 2'si de 20 yıl hapisse mahkum edildi.

KABİL (AA) -Kabil İstinaf Mahkemesi Başkanı Sedikullah Hakik, mahkemeye çıkarılan 7 kişiden 5'inin "tecavüz, hırsızlık ve insan kaçırma" gibi suçlar işlediğini ve suçlarını kabul ettiğini belirterek, Afganistan Ceza Kanunu'na göre idama mahkum edildiğini açıkladı.

Hakik, "Bu suçluların 5'inin üç hafta önce Kabil'in Pağman ilçesinde, polis üniforması giyip, bir ailenin kadınlarına tecavüz ettiği ispatlandı ve idama mahkum edildi, 2'si ile ilgili mahkemeye sunulan deliller yeterli değil, bu 2 kişi suç ortağı olduğu için 20 senelik hapisse mahkum edildi” dedi.

Olayın mağduru ailenin katılmadığı duruşmada, mahkeme kararının nihai olmadığını dile getiren hakim, kararın Yargıtayda temyiz yolunun açık olduğunu söyledi.

Kabil'in Pağman ilçesinde geçen ay katıldıkları düğünden evine dönen bir aile başkentin girişinde polis üniforması giyen kişiler tarafından durdurularak, bir köye götürüldüğü belirtilmişti. Gruptaki erkeklerin saldırganlar tarafından dövüldüğü, aralarında hamile birinin de bulunduğu 4 kadına tecavüz edilmişti.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, daha önce yaptığı açıklamada, Kabil'in Pağman ilçesinde kadınlara tecavüz eden kişilerin idam edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler