HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AFP'den flaş 'El Bab' iddiası

Türk askerlerinin ve Suriyeli muhaliflerin bugün kasaba merkezine girdiği El Bab'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Son haberlere göre DEAŞ terör örgütü ile şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Uluslararası haber ajansı AFP, iddiasını Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekâtı'na katılan Türk askeri ve müttefik muhalifler, kasabaya batıdan girdi ve bazı alanları kontrol altına aldı" denildi. Açıklamada, kasabada DEAŞ ile yoğun çatışmaların sürdüğü belirtildi.

Associated Press'in haberinde ise, "Türkiye destekli Ahrar el Şam mensuplarının El Bab'ın güneybatı mahallelerindeki ambarları ve spor kompleksini ele geçirdiği" belirtildi.

Saat 16.09 itibariyle El bab'da şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. Son durum şöyle:

REJİM DE GÜNEYDEN İLERLİYOR

11 Şubat 2017 itibarıyla yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre, TSK ve ÖSO güçlerinden oluşan Fırat Kalkanı unsurları terör örgütü DEAŞ'ın elindeki El Bab'a batıdan girdi. Suriye rejim güçleri ise El Bab'ın sadece 1 km güneyinde bulunan Tadih kasabasına doğru ilerliyor.

DEAŞ'ın Suriye'deki kalesi konumundaki Rakka ile Halep arasındaki güzergâhta bulunan El Bab stratejik bir öneme sahip.

'YÜZDE 60’INDA KONTROL SAĞLANDI'

DHA’nın haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat Kalkanı Harekâtı ile desteklediği Özgür Suriye Ordusu güçleri, El Bab’ın yüzde 60’ında kontrolü ele geçirdi.

Son bir haftadır yoğunlaşan çatışmaların ve saldırıların ardından ilerleyişini sürdüren Türk askerlerinin desteklediği ÖSO unsurları, bugün yüzde 60’ında kontrolünü sağladığı El Bab’ın merkezine de girdi.

'TAMAMEN TEMİZLENMESİ AN MESELESİ'

Özgür Suriye Ordusu’nun ana çatısını oluşturan Türkmenlerden kurulu Sultan Murat Tümeni komutanları, El Bab’ın tamamen DEAŞ’lı teröristlerden temizlenmesinin an meselesi olduğunu söyledi. El Bab’ın yaklaşık üç yıldır terör örgütü DEAŞ kontrolünde olduğunu belirten ÖSO güçleri, buranın denetiminin muhaliflere geçmesinin önemli olduğunu ifade etti.

El Bab’ın DEAŞ’tan temizlenmesi ile Azez-Cerablus hattının terör unsurlarından arındırılacağını kaydeden ÖSO güçleri, çok fazla tuzaklanmış patlayıcı, canlı bomba ve bomba yüklü araçlar ile yapılan saldırılar ve tünellerle kaçış yollarının kullanılması nedeniyle temkinli hareket ettiklerini, kasabanın tamamen denetimini sağlamalarının ise kısa sürede gerçekleşeceğini vurguladı.

172 GÜNDE 2 BİN 705 DEAŞLI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

172’nci gününe giren Fırat Kalkanı Harekâtı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen ÖSO güçleri 229 meskun mahal ve 1910 kilometre karelik alanda kontrolü ele geçirdi.

Bugüne kadar 64 Türk askerinin şehit düştüğü harekâtta, Türk savaş uçakları 1972 hedefe yönelik hava harekâtı düzenledi. Karadan ve havadan ateş altına alınan DEAŞ terör örgütünün çok sayıda barınma alanı, karargâh, mühimmat ve toplanma alanı ile silahlı ve bombalı araçları imha edildi. Harekâtta bugüne kadar 2 bin 228’i ölü olmak üzere, 2 bin 705 DEAŞ’lı terörist etkisiz hale getirildi. Yine harekâtın başladığı günden bu yana 3 bin 750 el yapımı patlayıcı ile 66 mayın da imha edildi.


En Çok Aranan Haberler