HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AFP'den son dakika haber: NATO, IŞİD karşıtı koalisyona katılma kararı aldı!

Fransız haber ajansı AFP, NATO'nun IŞİD karşıtı koalisyona katılma kararı aldığını duyurdu. Karar üye ülke hükümet başkanları tarafından henüz onaylanmadı. Yarın bir araya gelecek NATO üyeleriyle anlaşmaya varılabileceği belirtilirken, ABD Dışişleri Bakanı Rex, " “NATO’nun IŞİD koalisyonuna katılması bizce onları yok etmemiz için çok önemli bir adım” ifadesini kullandı.

Diplomatik kaynaklara dayandırılan haberde, NATO’nun IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyona dahil olacağı kaydedildi.

AFP’nin servis ettiği haberde, NATO üyesi 28 ülkenin IŞİD karşıtı koalisyona resmen katılma kararı aldığı belirtildi. Diplomatik kaynağa göre NATO’nun aldığı bu karar üye ülke hükümet başkanları tarafından henüz onaylanmadı.

Brüksel’de yarın bir araya gelecek üst düzey yetkililerin bir anlaşmaya varacağı kaydedilirken ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da bugün NATO’nun bu koalisyona dahil olacağını söylemişti. Tillerson, “NATO’nun IŞİD koalisyonuna katılması bizce onları yok etmemiz için çok önemli bir adım” açıklaması yaptı.

Tillerson, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in böyle bir hamlenin önemli olduğunu düşündüğünü söylerken bazı ülkelerin çekincesi olduğunu vurgulayarak, bunun Brüksel’de çözüme kavuşacağını kaydetti.


En Çok Aranan Haberler