HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alman basınından çarpıcı 'Türkiye' iddiası

Almanya'nın İncirlik Üssü'nden askerlerini çekmeye başlamasıyla ilgili bir yazı kaleme alan Rusya'da yayın yapan internet gazetesi Vzglyad, "Türkiye'ye yaptığı baskılara rağmen Berlin, Ankara'yla ilişkilerini kesmek istemiyor" ifadelerini kullandı.

Alman basınından çarpıcı 'Türkiye' iddiası

Berlin dün İncirlik Üssü'nden askeri birliklerini geri çekmeye başladı.

Karar, Alman vekillerin İncirlik'i ziyaret etmesine her seferinde karşı çıkan Ankara'ya bir cevap olarak alınmıştı.

Türkiye ise bu kararın ‘pek de önemli olmadığı' yönünde bir tepki vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer Almanya İncirlik'ten çekilmeye karar verdiyse, o halde güle güle" diye konuşmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Eğer gitmek istiyorlarsa, bu onlara kalmış. Yalvaracak değiliz. Gelmek isteyen onlardı, biz onlara yardım ettik" demişti.

Vzglyad konuyla ilgili şu yorumda bulundu:

"Öncelikle, böyle açıklamalar yapmak Türk siyasetçiler için normal. İkincisi, Ankara kararlılığını göstermek istiyor. Ayrıca Türkiye, küresel bir aktör olarak bağımsızlığına ve önemine vurgu yapıyor."

"Önemli olan, Türkiye'ye yönelik tüm baskı çabalarına rağmen, Berlin Ankara'yla ilişkilerini kesmek istemiyor. Bu yüzden Alman yetkililer İncirlik hakkındaki açıklamalarında daha temkinli. Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik'ten çekilmenin Ankara'yla tartışmaları engelleyeceğini söyledi. Bununla birlikte, Almanya ve Türkiye arasındaki gerilimin hafiflemesi de yakın gelecekte pek muhtemel değil. (Türkiye) Berlin'in dış politikası için ciddi bir mücadele olacak."


En Çok Aranan Haberler