HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alman Belediye Başkanı camide el açıp dua etti

Almanya'nın Bremen kentinde 4 ay önce restorasyon çalışmalarına başlanan Bremen Selimiye Camii tümüyle yenilenerek ibadete açıldı.

Alman Belediye Başkanı camide el açıp dua etti

Açılış nedeniyle tören düzenlendi. Törene Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, Din Hizmetleri Ataşesi Yusuf Ay, CDU Eyalet Milletvekili Dr. Oğuzhan Yazıcı, SPD Blumenthal Belediye Başkanı Peter Nowack ile çok sayıda din görevlileri ve cami cemaati katıldı. Açılışta kurdele ile pasta kesildi.

Selimiye Camii'nin tüm duvarları Türkiye'den getirilen mavi lale desenli Kütahya çinileriyle döşendi. Cami kapıları da Kayseri'den sipariş edildi. Cami içi 1000 metre kare mescit halısıyla kaplandı. Yepyeni bir görünüme sahip olan camiye iki kubbe ile iki küçük minare yapıldı. Selimiye Cami Dernek Başkanı Hidayet Tekin, cami içine yapılan kubbenin Selimiye Camii kubbesinin bir benzeri şeklinde yapıldığını ve yaklaşık olarak 270 bin Euro harcandığını söyledi. Caminin restorasyon çalışmalarına Belediye Başkanı Peter Nowack'ın da destek verdiğini vurgulayan Tekin, “Eğer belediye başkanımız olmasaydı belki de caminin inşaatı yarım kalırdı. Böyle başkan dostlar başına” dedi.

"YAPILAN HİZMETLER UNUTULMAYACAK"

Açılışa katılan Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, ortaya çıkan eserin birlik ve beraberliğin bir sonucu olduğunu söyledi. Camiyi çok beğendiğini belirten Günay, şöyle dedi:

"Yaptığınız hizmetler unutulmadı, unutulmayacak ve unutturulmayacaktır. Karşılıklı iyi iletişimle nasıl güzel işlerin ortaya çıktığı konusunda bugün çok güzel bir olaya şahit olduk. İçinde bulunduğumuz toplumda hak ettiğimiz yere gelmenin tek yolu iletişim ve eğitimdir. Alman dostlarımızın kapısını çalın. Onlarla iletişim kurun. Bakın cami başkanımız bir sorunu olduğunda belediye başkanının kapısını çalıp destek istemiş. Sonuç olarak bu güzel eser ortaya çıkmış."

BELEDİYE BAŞKANI ELLERİNİ AÇIP DUA ETTİ

Tören sonunda caminin tekrar hizmete girmesi nedeniyle dua okundu. Tören boyunca cami içinde cemaatle yan yana oturan Blumenthal Belediye Başkanı Peter Nowack dua sırasında oda oturduğu sandalye üzerinde ellerini açıp duaya eşlik etti. Başkanın bu görüntüsü başta başkonsolos olmak üzere tüm cemaatin takdirini topladı. Başkan Nowack ise, "Burada birlikte yaşamın en güzel örneğini yansıtmaktayız. Bremen eyaleti olarak toleranslı bir toplumuz. Karşılıklı kin ve nefreti birlikte engellemeliyiz” diye mesaj verdi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler