HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alman hükümeti: İdam referandumuna izin vermeyeceğiz

Alman hükümeti, Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesi için referandum yapılması halinde Türkiye'nin Almanya temsilciliklerinde oy kullanılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı. Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Böyle bir referandumu yasaklamak için yasal olanaklarımızı kullanacağımızı düşünüyorum" dedi. Seibert,"Bizim anayasamız ve Avrupa değerlerine aykırı olan bir tedbir konusunda Almanya'da referandum yapılması siyasi olarak düşünülemez" diye konuştu.

Alman hükümeti: İdam referandumuna izin vermeyeceğiz

Steffen Seibert, Berlin'de düzenlediği olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada olası bir idam referandumu için Almanya'da oy kullanılmasına ilişkin olarak "Bizim anayasamız ve Avrupa değerlerine aykırı olan bir tedbir konusunda Almanya'da referandum yapılması siyasi olarak düşünülemez" dedi.

"Eğer bir devletin Almanya'daki büyükelçilikleri ve başkonsolosluklarında seçim veya referandum yapmak isterse, bunun izne tabi olduğunu" anımsatan Seibert, Türkiye'den şu aşamada böyle bir talebin gelmediğini, bu nedenle de Almanya'da idam referandumuna ilişkin soruların "varsayımlara" dayalı olduğunu, normal koşullarda bu tür sorulara yanıt vermediğini ifade etti.

DWelle Türkçe'ye göre Seibert, Alman hükümetinin gelecek bu tür bir "talebi onaylamak zorunda olmadığını" da belirttiği basın toplantısında "Böyle bir referandumu yasaklamak için yasal olanaklarımızı kullanacağımızı düşünüyorum" dedi. (ANKA)(CN/ORH)


En Çok Aranan Haberler