HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alman mahkemesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya'nın en büyük yayınevi Axel Springer yöneticisi Mathias Döpfner hakkında açtığı ihtiyati tedbir davası reddedildi.

Alman mahkemesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ret

Köln Eyalet Mahkemesi'nde görülen davaya bakan basın birimi, Döpfner'in beyanatlarını ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirerek tedbir talebini reddetti. Karara karşı Köln Eyalet Yüksek Mahkemesi'ne itiraz hakkı bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatı Ralf Höcker aracılığıyla kendisine yönelik küfür içerikli şiir okuyan komedyen Jan Böhmermann'a açık destek veren ve şiirde yer alanlara birebir katıldığını söyleyen Döpfner'e karşı ihtiyati tedbir kararı aldırmak için dava açmıştı.

İnsan onuru, basın ve ifade özgürlüğünün üstünde

Dün yaptığı açıklamada ihtiyati tedbir kararı verilmesi gerektiğini savunan Ralf Höcker, Alman anayasasında insan onurunun korunmasının basın ve ifade özgürlüğünün üstünde olduğuna dikkati çekmişti.

Höcker, mahkemeden aksi bir karar çıkması durumunda bir üst mahkemeye gideceklerinin sinyalini vermişti.

AK Parti'nin 'Alman komedyen' açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Böhmermann'ın yargılanmasına izin verdiklerini açıklaması sorulan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kuşkusuz bu karar, doğru bir karar. Söz konusu şahsın ortaya koyduğu ifadeler kesinlikle bir eleştiri değil, doğrudan hakaret etme amacıyla ortaya koyulmuş ifadeler. Bunun doğru bir adım olduğunu düşünüyoruz. Siyasiler eleştirilebilir. Dünyanın her tarafından cumhurbaşkanları, başbakanlar eleştiriliyor. Fakat doğrudan hakaret kastıyla hakaret cümleleri kullanılarak yapılan bir şeyi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Şahısla ilgili soruşturmaya izin verilmesini son derece olumlu karşılıyoruz. Bu kararın verilmesini takdirle karşılıyoruz" demişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler