HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya Başbakanı Merkel'den Ukrayna açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın, Ukrayna'nın içinde bulunduğu ekonomik krizle ilgili, "Alman endüstrisi hukuki şartlar uygun olması durumunda yatırıma hazır" dedi.

Merkel, 23 Ekim Cuma günü Berlin'de Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile açacağı Almanya-Ukrayna Ekonomi Konferansı öncesinde Ukrayna'ya gerçekleştirilmesi beklenen Alman yatırımlarına ilişkin soruları cevapladı.

Almanya'nın Ukrayna'ya ekonomik krizi atlatması için yardım etmeye de hazır olduğunu belirten Merkel, bu ülkeye özelikle elektrik tedariki sağlaması için 500 milyon avroluk kredi sağlandığını hatırlattı.

Yatsenyuk'un ülkedeki reformların gerçekleştirilmesi için elinden geleni yaptığını vurgulayan Merkel, Ukrayna'nın ülkedeki oligarkların baskın rolünü azaltması gerektiğini söyledi. Merkel, "İnsanlara şeffaflık verilmeli. Yolsuzluklara karşı kesinlikle mücadele edilmeli" dedi.

Başbakan Merkel, Ukrayna'da ekonomik reformların acilen gerçekleştirilmesinin Alman yatırımları için şart olduğunu dile getirerek, "Alman endüstrisi hukuki şartların uygun olması durumunda yatırıma hazır" dedi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler